''xaσμα με τους ευρωπαιους σε ασφαλιστικο, ιδιωτικοποιησεις, φορολογια''...

13:15 16/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Νέο ραντεβού «στα τυφλά» του Γιάνη Βαρουφάκη και των ευρωπαίων ομολόγων του στις Βρυξέλλες, ...
στο οποίο όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας που θα δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα. Με καταγεγραμμένες πλέον τις περιοχές διαφωνίας μεταξύ του παλαιού προγράμματος και των θέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο κύριος Βαρουφάκης ξεκινά ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων που θα διαρκέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έως και την Τετάρτη.

Ο
σχεδιασμός αυτός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδος δείχνει ότι δεν αναμένεται να κλείσει συμφωνία σήμερα στο Γιούρογκρουπ. Αντιθέτως, κάθε «μέτωπο» διαφωνίας που κλείνει, ανοίγει και ένα άλλο. Τα χρονικά περιθώρια φαίνεται να εξαντλούνται την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και νέες εκ του σύνεγγυς ή μέσω τηλεδιάσκεψης επαφές και διαβουλεύσεις, πριν και μετά την ημερομηνία αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαίο θέμα διαφωνίας αναδεικνύεται το ασφαλιστικό, ενώ σοβαρές διαφορές καταγράφονται σε ζωτικής σημασίας θέματα όπως η φοροδιαφυγή και οι ιδιωτικοποιήσεις

Μέχρι να βρεθεί άκρη, η Ευρώπη ζητά πιεστικά από την Αθήνα να υπογράψει παράταση στο μνημόνιο, έστω και αν μετονομαστεί αυτή σε "συμφωνία-γέφυρα", αλλά και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι κάθε φορά που θα αφαιρείται ένα σκληρό μέτρο από το «τοξικό» πρόγραμμα, θα μπαίνει και ένα ελληνικό «ισοδύναμο» μετρήσιμης απόδοσης.

Όπως προκύπτει και από τις εργασίες των ελλήνων και ξένων τεχνοκρατών που έβαλαν στο «μικροσκόπιο» καθ’όλο το σαββατοκύριακο τις ελληνικές προτάσεις, οι ευρωπαίοι δεν έχουν πειστεί ότι τα μέτρα που η Ελλάδα προτείνει είναι σωστά κοστολογημένα.

Μάλιστα κατά ορισμένες πληροφορίες η ΕΕ έχει απορρίψει σχεδόν στο σύνολο της την ελληνική πρόταση για την φοροδιαφυγή.

Η ελληνική κυβέρνηση από πλευράς της ζητάει πρόγραμμα γέφυρα και χρόνο 6 μηνών έως τις 31 Αυγούστου, μέχρις ότου ολοκληρώσει ένα πλέγμα των μέτρων και τα υλοποιήσει για να μπορέσει να παρουσιάσει μια τελική πρόταση στην ΕΕ.

Με βάση ενδείξεις η απόκλιση μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ υπολογίζεται μεταξύ 6,5 έως 11 δισεκ. ευρώ και είναι μια τεράστια απόκλιση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απλά με ωραιοποιήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα