Βολιβια: χυνουν οσο περισσοτερο αιμα μπορουν για να τους φερει τυχη...

12:45 11/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Εντυπωσιακές φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου της τελευταίες ώρες...
στις οποίες απεικονίζεται μία φυλή Ινδιάνων, που παίρνει μέρος σε ένα τελετουργικού που μετράει αιώνες.

Στις παρακάτω εικόνες απεικονίζεται ο δρόμος όπου χιλιάδες χωρικοί έχουν στόχο να χύσουν όσο αίμα περισσότερο μπορούν για να τους φέρει... τύχη και τα οι καλλιέργειες τους να καρποφορήσουν.

Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού, γνωστό και ως Machu Tinku, ένας Βρετανός δημοσιογράφος, που βρέθηκε εκεί για να καταγράψει ύστερα τα όσα έζησε, γρονθοκοπήθηκε από άντρες και γυναίκες, που ήταν ντυμένοι
με χρωματιστά ρούχα, να χτυπούν ο ένας τον άλλον για να ικανοποιήσουν την τοπική θέα, Pachamama.

Η «μάχη» έλαβε χώρα στο Macha, ένα βουνό των Άνδεων, στη Βολιβία και θεωρείται ιερή τελετή για την φυλή των Ινδιάνων Quechua, οι οποίοι είναι απόγονοι των Ίνκας.

Οι κάτοικοι είναι μικροκαμωμένοι αλλά πολύ «άγριοι». Φροντίζουν να μην φορούν κοσμήματα ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό αντικείμενο πάνω τους ενώ απαγορεύονται αυστηρά και οι κλοτσιές.

Παρά τις απαγορεύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, από τις τοπικές Αρχές αλλά και από την Καθολική εκκλησία, οι κάτοικοι επιμένουν στην παράδοση η οποία πιστεύουν πως βοηθάει στην... σοδειά τους.

Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού μόνο 30 αστυνομικοί με γκλοπ και δακρυγόνα βρίσκονται στο σημείο προσπαθώντας να κρατήσουν τις ισορροπίες και να μην ξεφύγει η κατάσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα