Βολες κατα πασοκ και γιωργου απο φλωριδη

Βολές εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του προέδρου του κόμματος προσωπικά, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης από τη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος», ο πολιτικός όμιλος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Στην εκδήλωση με τίτλο «Θα μπορέσουμε; Η Ελλάδα
της κρίσης στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική» ο κ. Φλωρίδης κατονόμασε ως...
έχοντες μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κρίση τόσο το Γιώργο Παπανδρέου, όσο και άλλους υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων, αναφέροντας ότι στις όποιες συζητήσεις γίνονται δεν υπάρχει πουθενά η Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε ανεπαρκές το πολιτικό σύστημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος εκλέγεται πρόεδρος κατακτά το κόμμα κι όταν ο ίδιος εκλέγεται πρωθυπουργός κατακτά τη χώρα». Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έζησε την πιο ακραία εκδοχή αυτής της τάσης τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνοντας ότι «οι αυλικοί κυβερνούσαν τη χώρα». Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον κι άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «που ήρθαν από το πουθενά να κυβερνήσουν», ενώ έκανε λόγο για υπονόμευση εκ των έσω αναφερόμενος σε όσους καταψήφισαν την πρόταση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε ότι ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» δε φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αλλά να συσπειρώσει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις του κέντρου στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου πατριωτικού μετώπου μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα