Βλεπουν να κλεινει το "κουρεμα" των ομολογων

19:47 18/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί τελικώς προς όφελος της Ελλάδας, το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων εκφράζουν Έλληνες τραπεζίτες. Οι επικεφαλής δύο ελληνικών τραπεζών, μεταφέρουν σε συνομιλητές τους την πεποίθηση πως η επίτευξη της...
συμφωνίας είναι θέμα ολίγων ημερών, καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε: αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε δημιουργείται θέμα μείζονος σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη...

Σύμφωνα με τραπεζικές
πηγές της Αθήνας και του Λονδίνου, η χθεσινή εκτίναξη των spreads των πορτογαλικών ομολόγων στο 15% προκάλεσε τεράστια ανησυχία στη γερμανική καγκελαρία και τη γαλλική προεδρία. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά σαρκοζί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνομίλησαν επειγόντως με τον επικεφαλής του διεθνούς χρηματοσπιστωτικού ινστιτούτου IIF Τσαρλς Νταλάρα "απαιτώντας" άμεσα να επιτευχθεί λύση για την ολοκλήρωση του ελληνικού PSI. Ο κ. Νταλάρα επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να επαναλάβει τις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο την Τετάρτη και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι τραπεζίτες πλέον φέρονται διατεθειμένοι να αποδεχθούν το προτεινόμενο επιτόκιο περί του 4% που εισηγείται η ελληνική κυβέρνηση, ενώ τα νέα ομόλογα θα έχουν διάρκεια 30 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αύριο Πέμπτη - εκτός απροόπτου- οι εκπρόσωποι των τραπεζών που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα θα συναντηθούν στην Αθήνα και είναι πολύ πιθανό οι οριστικές ανακοινώσεις να γίνουν μέσα στο σαββατοκύριακο.
Keywords
Τυχαία Θέματα