Βενιζελος: ο τσιπρας να πει την αληθεια - νεομνημονιακος και αντιμνημονιακος μαζι δε γινεται...

21:34 31/8/2015 - Πηγή: Fimotro
«Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επικίνδυνο και τόσο απατηλό, όσο το παράλληλο νόμισμα» είπε...
ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Επίσης τόνισε ότι «Η χώρα είναι σε αδιέξοδο. Οι επτά μήνες που πέρασαν Τσίπρα-Καμμένου, ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί
τη ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία, τους θεσμούς, στη νοοτροπία της κοινωνίας, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Όσο για την επόμενη ημέρα, υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση από αυτές τις εκλογές με κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Όμως σε ότι αφορά το ποιός θα είναι πρωθυπουργός, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «Μπορεί να κριθεί ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν χρειάζεται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Αυτή η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι ένα τεχνικό άθροισμα κομμάτων, αλλά μια κανονική εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει το μνημόνιο κάνοντας μια συνεχή κουβέντα με τους εταίρους, ώστε να λειαίνονται τα υφεσιακά μέτρα και να ενθαρρύνονται όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Πώς βλέπει την συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ο κ. Βενιζέλος ερωτήθηκε για την νέα συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ και την αλλαγή του ονόματος σε Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Δεν πρέπει να έχουμε συχνές αλλαγές του ονόματος και του εμβλήματος μιας παράταξης. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ακρωτηριάστηκε γιατί σήκωσε ένα μεγάλο βάρος. Με βρίσκει σύμφωνο κάθε ενέργεια συσπείρωσης. Η ΔΗΜΑΡ συστρατεύεται έστω και τώρα, αν το είχαμε καταφέρει το 2012, το 2013 ή και το 2014, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποιοι είχαν αντιρρήσεις και για την "Ελιά", πήραμε ένα 8%. Αν δεν είχαμε την διάσπαση του κ. Παπανδρέου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και του ΚΗΔΗΣΟ, και για το αν εξέφρασε αντιρρήσεις, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι: «Δεν ερωτήθηκα ούτε χειρίστηκα κάποιο θέμα. Γινόντουσαν συζητήσεις από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, για συνεργασία δύο κομμάτων αλλά όχι για επάνοδο. Ήταν διαφορετικές οι συχνότητες, δεν υπήρχε επαφή. Εγώ είμαι ένας στρατιώτης της παράταξης, παρ' ότι έχω σηκώσει ένα τεράστιο βάρος ως αρχηγός του.».

Η επόμενη ημέρα των εκλογών και οι συνεργασίες των κομμάτων

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να συνυπάρξουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η αλλαζονία δεν οδήγησε πουθενά. Είναι κρίμα να υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών, είναι μια αντιδημοκρατική αντίφαση. Λειτουργεί βλαπτικά για την εθνική ενότητα. Και θα πρέπει να καταργηθεί το ταχύτερο. Όμως δεν πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές, όπως έγινε το 2012. Πρέπει αν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, βασισμένη στα κόμματα που εφράζουν το ευρωπαϊκό στρατόπεδο».

Όσο για το αν σ' αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αρχηγός ο κ. Τσίπρας, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι μπορεί να κριθεί ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν πρέπει να συμμετέχουν. Και συμπληρώνει: «Πρέπει να είναι μια δυνατή ομάδα διαπραγμάτευσης. Να εφαρμόσει το μνημόνιο, να λειαίνει όπου υπάρχουν ακρότητες και να εναθαρρύνονται πράγματα όπως η ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε σχέδιο ανασυγκρότησης. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με το παράλληλο πρόγραμμα που εμφανίζει τώρα το ΣΥΡΙΖΑ. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι εξίσου επικίνδυνο και απατηλό με το παράλληλο νόμισμα. Παραμυθιάστηκε ο λαός. Κανείς πλέον δεν μπορεί να δίνει ψευδείς υποσχέσεις.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλο αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρείχε στον ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νέου μνημονίου: «Έπρεπε η χώρα να σταθεροποιηθεί. Η Βουλή προχώρησε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Όμως δεν είναι λογικό να είμαστε καλοί όταν ψηφίζουμε. Αλλά από την άλλη να υπάρχει αλαζονεία και θράσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εξαιρετικά αποδυναμωμένος. Έχει περάσει επτά μήνες να κρύβεται πίσω από την αντιπολίτευση. Μας οδήγησε στην εξαθλίωση και από την άλλη θέλει να κρατήσει την αριστερή παρθενία του. Νεομνημονιακός και αντιμνημονιακός μαζί, αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να βγει και να πει ότι είπε ψέματα. Ότι γλείφει εκεί που έφτυνε».
Keywords
Τυχαία Θέματα