Βελτιωμενες οι επιδοσεις του ολαντ σε δημοσκοπηση...

08:26 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανέκαμψε λίγο εντός του Μαΐου σε σχέση με το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο βρισκόταν τον περασμένο μήνα -έδειξε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα- μία ...
από τις σπάνιες θετικές ενδείξεις ύστερα από έναν χρόνο στην προεδρία που σημαδεύτηκε από την άνοδο του ποσοστού ανεργίας.

Το ποσοστό αποδοχής του Γάλλου προέδρου αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας
στο 29% τον Μάιο καθώς βελτιώθηκε η εικόνα του μεταξύ των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού κόμματός του, των συνταξιούχων, των εργατών και των γυναικών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα JDD.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης έχει φέρει σε πέρας δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις-- την χαλάρωση των εργατικών νόμων και την ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι τον Μάιο--ενώ αποφάσισε και την στρατιωτική επιχείρηση στο Μαλί κατά των ενόπλων ισλαμιστών.

Ωστόσο, ανάμεσα στις αποτυχίες του θεωρείται η άνοδος του ποσοστού ανεργίας, που ξεπέρασε το 10%, η απουσία ανάπτυξης και το υψηλό δημόσιο έλλειμμα της χώρας. Παράλληλα, ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα του λαού που εκφράστηκαν με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα