Βαρουφακης σκοπιμη η ασαφεια στην συμφωνια

09:05 27/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα χαρτιά του αναφορικά με τη δέσμευση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για αύξηση στον ΦΠΑ, άνοιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα στο Πρωινό ΑΝΤ1. Ο «τσάρος» της...
ελληνικής οικονομίας στη συνέντευξη του στον Γιώργο Παπαδάκη δεσμεύεται ότι από αυτήν την παρέμβαση δεν απειλούνται βασικά αγαθά και υπηρεσίες καθώς επίσης ειδικά καθεστώτα όπως τα νησιά.

«Να κάνουμε μια ξεκάθαρη συζήτηση επ’αυτού: Δεν θα αυξηθεί στα νησιά.
Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα», διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών. Επειδή είχε ξεχάσει να αναφέρει τον τουρισμό ο παρουσιαστής της εκπομπής προσέθεσε ότι στο όχι συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα. Σε ερώτηση για το πού θα αυξηθεί, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι «θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση».

Η ασάφεια στη συμφωνία ήταν σκόπιμη και σε συνεννόηση με τους εταίρους

Ο κ. Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup ήταν ασαφής γιατί το ζήτησαν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν την παράταση του προγράμματος από τα κοινοβούλιά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα