Τσίπρας : γίνεται απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής μιντιακού πραξικοπήματος

Με σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Αλλά αυτό δεν θα σας το επιτρέψουμε κύριε Μητσοτάκη. Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες αλλά κυρίως για τα πεπραγμένα σας. Δεν γεννηθήκατε

χθες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «συμμάχησε αμέσως με το πιο παλιό και πιο διεφθαρμένο σύστημα της χώρας», αλλά και ότι «4 μήνες μετά τις επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές αδιαφορώντας για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας».
Σημεία της ομιλίας Τσίπρα:
-Εχετε επιδοθεί σε μια λυσσώδη επίθεση σε έναν αδυσώπητο πόλεμο κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής μιντιακού πραξικοπήματος με όπλα την προπαγάνδα και την συκοφαντία. Σήμερα ζούμε την τρίτη πράξη της απόπειρας αυτής. Η πρώτη ήταν την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η δεύτερη με την ασύστολη καατστροφολογία όταν είχατε βάλει όλα σας τα λεφτά στο ΔΝΤ. Τότε παρακαλούσατε τον Τόμσεν να κρατήσει γερά και η διάψευσή σας ήταν παταγώδης. Και σήμερα έρχεται η τρίτη πράξη.
-Παίζοντας συνέχεια τα ρέστα σας θα τα χάσετε στο τέλος όλα. Και επειδή το ξέρετε αυτό δίνετε μια μάχη οπισθοφυλακών. Ολες σας οι ελπίδες μια μια σβήνουν. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε ανάκαμψη στην οικονομία.
-Εχετε την ευθύνη για την συρρίκνωση σε μια πενταετια του ΑΕΠ κατά 25 μονάδες
-Ακόμα και οι πιο σκληροί από τους πιστωτές μας προβλέπουν ανάπτυξη και την πιο δύσκολη χρονιά καταφέραμε πλεόνασμα μεγαλύτερο από αυτό που αφήσατε. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 είμαστε πάνω από τον στόχο. Η πρώτη αξιολόγηση κλείνει και τυπικά και σύντομα θα εκταμιευθούν τα χρηματα, είπε ο κ. Τσίπρας. Το σημαντικότερο απ’ όλα με την βοήθεια του ΕΣΠΑ τα κονδύλια απορροφήθηκαν στο 100%. Μέσα σε ενάμιση χρόνο η ανεργία αποκλιμακώθηκε κατά 4 μονάδες.
-Το 2016 είχαμε 200.000 περισσότερες θέσεις εργασίας
-Δεν αντέχετε να είστε μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας. Θα μείνετε για πολλά χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα. Χωνέψτε το.
-Ο ελληνικος λαός δεν σας έμαθε χθες. Σας γνωρίζει και σας θυμάται καλά. Και κάθε φορά που ασκείτε κριτική ξέρετε τι λεει ο λαός; Κοίτα ποιός μιλάει. Μιλάει ο Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να συντάσσεται με τις πιο ακραίες θέσεις των πιστωτών. Που είχε παρουσιάσει ως μονόδρομο τις μειώσεις συντάξεων. Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που περηφανεύεται γιατί ως υπουργός ήθελε να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο. Που μας είπε στην ΔΕΘ ότι θα μειώσει τους φορους κοβοντας 20 δισ. από σχολεία και νοσοκομεία.
-Προφανώς και παλεύετε για να πείσετε ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι. Αυτό αφήστε το. Πιο πολύ μπορείτε να μας πείσετε ότι είσασταν 6 μήνες πολιτικός κρατούμενος.
-7 ολόκληρα χρόνια ασυδοσίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε εδώ και λέμε μπαίνει τέρμα. Περνάτε τους πολίτες για χαζούς; Όλοι ξαφνικά κόπτεστε για την συνταγματική τάξη. 27 χρόνια είχατε κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο.
-Πέρα από τα 50 εκατομμύρια που έχουμε εισπράξει ως τέλη έγινε ένας διαγωνσμός που έφερε 255 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία.
-Τα χρήματα αυτά κατευθύνονται σε δράσεις σημαντικές για την κοινωνία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσείς χαρίζατε δάνεια και συχνότητες με αέρα αλλά εμείς τους περνάμε από το ταμείο.
-Εγινε ένας διαγωνισμός που στην πράξη αποδείχθηκε αδιάβλητος και διαφανής, Οι δικές σας κυβερνήσεις έκαναν διαγωνισμό παρωδία με μοναδικό συμμετεχοντα την DIGEA.
-Εχετε απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια. Εχετε απειλήσει υπαλλήλους με διώξεις. Κάνετε μπούλινγκ στους δικαστικούς. Δεν έδενε το γλυκό και γι’ αυτό ανακαλύψατε τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ καναλάρχη. Και την αριστερή διαπλοκή.
-Ποιά ήταν η χάρη που κάναμε εμείς στον δικό μας καναλάρχη; Του συμπεριφερθήκαμε με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερθήκαμε σε ΜΕΓΚΑ, Εψιλον και ΑΡΤ. Όταν δεν είχε να πληρώσει έφυγε από τον διαγωνισμό το επόμενο δευτερόλεπτο. Αυτή ήταν η δική μας διαπλοκή
-Διαπίστωσαν οι πολίτες ότι αυτοί που φάνταζαν ανίκητοι είναι απλοί επχιειρηματίες και πρέπει να τηρήσουν το νόμο γιατί ο νομος είναι για όλους ίδιος. Αυτό που ευχαριστηθηκα είναι ότι αυτοί οι ογκόλιθοι κλέιστηκαν στα καμαράκια και δεν βγήκαν γιατί έπρεπε να τηρηθεί ο νόμος. Τώρα το νταβατζιλίκι τελείωσε πραγματικά.
-Εχω ενθουσιαστεί γι’ αυτά που βγαίνουν από την Εξεταστική. Εχει γίνει ο τόπος του μαρτυρίου σας. Πηγαίνουν εκεί οι ογκόλιθοι και μιλάνε. Και ποιοί σκελετοί δεν έχουν αποκαλυφθεί.
-Ερχεται μαζί μ’ εσας και ο κ. Κοντομηνάς που πηγε σε πρωινή εκπομπή για να φάει καμια μακαρονάδα, ο υπόδικος κ. Κοντομηνάς να εμφανίζεται εκεί υπερασπιστής της νομιμότητας και τιμητής της δημοκρατίας στον τόπο. Και να στέλνει δημοσιογράφους με περούκες να παραγγέλνουν εκ μέρους του κ. Παππά. Και να απειλεί πως θα ρίξει την κυβέρνηση
-Νομίζετε ότι θα φοβηθώ; Δεν θα φοβηθώ κανέναν δεν θα κάνω πίσω, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν.
-Οσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε εξοπλιστικά θα βρείτε, ούτε μίζες, ούτε θαλασσοδάνεια. Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι με την Αττικής.
Οποιο θαλασσοδάνειο δόθηκε δόθηκε στους δικούς σας φίλους και στα δικά σας κόμματα. Αν θέλετε να μιλήσουμε για την Αττικής το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από την Αττικής που δεν εξυπηρετείται. Ποιός ήταν διευθυνων συμβουλος; Ο κ. Γκίκας Μάναλης δεξί χέρι του κ. Σαμαρά. Και του εγκέφαλου της υπόθεσης εκβιαστών του κ. Μουσσά. Επικεφαλής είναι η κα Ζευγούρη που ήταν επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Σταϊκούρα.
-Τα χρήματα γαι τα δάνεια που έχετε πάρει τα πληρώνει ο λαός. Όλοι όσοι παίζουν τα ρέστα τους, βλέπουν ότι το δικό τους δίκτυο έρχεται στο φως. Και αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και τολμούν να μας κουνούν το δάκτυλο.
Το 2012 δεν υπήρχε καμια δικαιολογία. Είχε έρθει ήδη το πρωτο Μνημόνιο. Και όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι τα άλλοτε κραταιά κόμματα έπεφταν. Πόσα χρωστάτε κύριε Μητσοτάκη; 210 εκατομμύρια και 190 το ΠΑΣΟΚ. Και αναρωτιέται ο ελληνικός λαός: θα τα επιστρέψετε αυτά τα χρήματα; Τι τα κάνατε τα λεφτά; Τα φάγατε; Που πήγαν; Βγάλατε ωραίες φωτο στο Μοσχάτο. Και καλορίζικα. Θα αρχίσετε να πληρώνετε; Που εχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή;
-Εχετε συνηθίσει στα δανεικά και αγύριστα. ¨Οπως στον Κήρυκα Χανίων. Θα τα αποπληρώσετε;
-Το 2012 μέσω του κ. Γιαννίτση έφερε νύχτα μια τροπολογία η κυβέρνηση που έλεγε ότι τα κόμματα πρέπει τις δόσεις που αφορουν τα χρήματα του 2011 και 2012 να δοθούν στα κόμματα για να κάνουν εκλογές, ανεκχώρητες και ακατάσχετες. Ενθυλακώσατε 30 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια νύχτα. Και έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ και να μιλάτε.
-Γίνονται οι εκλογές και η συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου και απαλάσσουν από κάθε ευθύνη όλους όσοι από τις τράπεζες έδιναν δάνεια στα κόμματα. 45 στελέχη τραπεζών και 15 πολιτικά πρόσωπα δεν διώχθηκαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Και μιλάτε εσείς για διαπλοκή και παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Τα έργα σας τα γνωρίζει ο λαός.
-Χρεοκοπήσατε την χώρα και τώρα θέλετε να βγείτε και απο πάνω.
-Απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά αναρωτήθηκε που πήγαν τα 15 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν μετά από έλεγχο των ορκωτών λογιστών στο κόμμα σας; Δεν τα είχατε στα βιβλία σας. Εγω μπορεί να ξεχάσω σε κανένα παλιό σακάκι κανένα 10ευρω. Αλλά το 50ευρω το ψάχνω. Εσεις τα 15 εκατομμυρια δεν τα πήρατε χαμπάρι; Τα δώσατε για την αποπληρωμή των δανείων σας;
-Αυτά τα χρήματα δεν είναι οικόπεδα που κληρονομεί κανείς. Είναι χρήματα που πρέπει να τα γυρίσετε πίσω γιατί ανήκουν στον ελληνικο λαό
-Ξέρω ότι θα με πουν διχαστικό και ότι πετώ λάσπη στον ανεμιστήρα. ¨Ολα αυτά είναι ανοικτές δικογραφίες. Κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας να τις συγκαλύψετε. Αυτό θελατε. Την συγκάλυψη. Σε αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγορείτε εμας για παρεμβασεις. Όλοι γνωρίζουν ποιοι σήκωναν τα τηλέφωνα για να κάνουν παρεμβάσεις. Κανένας δικαστής δεν θα νιώσει πάνω από το κεφάλι του την δαμόκλεια σπάθη της εκτελεστικής εξουσίας.
-Πρέπει η δικαιοσύνη να ξανακάνει το καθήκον της. Κάθε εντιμος δικαστής που θα σταθεί στο ύψος της απαίτησης της κοινωνίας, που θα κανει το πατριωτικό του καθήκον θα μας έχει δίπλα του.
-Αυτό δεν είναι παρέμβαση, είπε ο πρωθυπουργός. Κάθε υπόθεση παραπέμπεται κατευθείαν στην δικαιοσύνη. Αυτό κάναμε και με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εχουμε καταθέσει στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τόσο με τον ΟΚΑΝΑ, που δαπανήθηκαν ποσά 10 εκατ. ευρώ επι Λοβέρδου, όσο και των συμβάσεων με εταιρείες γνωστών επιχειρηματιών.
-Μπορεί να έχετε εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο με την βοήθεια του κ. Βενιζέλου. Μπορεί να έχετε ασυλία αλλά σε κάθε περίπτωση πολιτικές εξηγήσεις οφείλετε να δώσετε απέναντι στον ελληνικό λαό.
-Ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: Μιλήσατε τον Μάρτιο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη. Σήμερα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό στον κ. Βγενόπουλο τι έχετε να πείτε;
-Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι προσπάθησε να στηρίξει φίλους της φοροφυγάδες ζητώντας να κριθούν οι λίστες αντισυνταγματικές. Πάλι πήγατε να κάνετε το Σύνταγμα όπλο των ολιγαρχών και των φοροφυγάδων. Και είναι ένα ερώτημα. Τον κ. Βγενόπουλο τον υπερασπίζεστε. Και τον Παπασταύρου. Τον κ. Σκλαβούνη δεν ξέρατε ότι η τραπεζα του ελεγχεται για υποβοήθηση της φοροδιαφυγής; Και τον κάνατε υπεύθυνο στο κόμμα σας;
-Δεν έχει νόημα να πολλαπλασιάσω τις αναφορές. Πλέον ελέγχονται και θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν κλέψει. Οι λίστες της φοροδιαφυγής αξιοποιούνται στο έπακρο.
-Με αυτή την ευκαιρία θέλω να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγες ημέρες παραλάβαμε νέα λίστα από την Ρηνανία Βεστφαλία με 495 μεγαλοκαταθέτες. Στοιχεία του 2010. Χρονιά που δεν μπορεί να μιλήσει για παραγραφή. Η λίστα έχει παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές και όχι στα συρτάρια μας.
-Κε Μητσοτάκη, αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Να μας απαντήσετε: υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens ή όχι κύριε Μητσοτάκη;

Keywords
τσιπρας, γινεται, απολυσεις στο δημοσιο, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, βουλη, συριζα, εκλογες, ΔΝΤ, αεπ, ΔΕΘ, σχολεια, συνταγμα, digea, μεγκα, εψιλον, ΠΑΣΟΚ, σαμαρας, φως, μνημονιο, δημοσκοπηση, φωτο, βενιζελος, τραπεζες, βγείτε, κεελπνο, οκανα, λοβερδος, βγενόπουλος, τραπεζα, νέα, siemens, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, μνημονιο 3, αξιολογηση, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, βγαινουν, βγείτε, αεπ, δανεια, εψιλον, μεγκα, οικονομια, οκανα, ρωτησε, υψος, φωτο, φως, siemens, ανεργια, βεστφαλια, βοηθεια, βρειτε, γινει, γινονται, δημοσιο, δικη, δικτυο, δοθηκε, εγινε, εδρανα, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εργα, επρεπε, ερχεται, ευθυνη, εφυγε, ιδιο, η δικη, υποθεση, θρασος, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, κομμα, λεφτα, μακρια, μηνες, μητσοτακης, μιζες, μοσχατο, μπορειτε, νυχτα, νοημα, νοσοκομεια, ξερετε, οικοπεδα, παιδι, πιο πολυ, ρεσιταλ, ρηνανια, συζητηση, συνεχεια, συντομα, συχνοτητες, τριτη, φορα, χερι, εξεταστικη, εκβιαστων, ερχομαστε, γκικας, γλυκο, χωρα, κυριακου, τραπεζα, θελω να, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα