Τροπολογια μαρκοπουλου στην τουρλα του σαββατου με πολλα ερωτηματικα...

Να χαριστούν σε ιδιώτες τεράστιες εκτάσεις στην Εύβοια επιδιώκει και πάλι με τροπολογία που προωθεί στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος...
Πρόκειται για δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που διεκδικούνται από ιδιώτες και για τις οποίες ο βουλευτής Εύβοιας προτείνει να μην ισχύει όσα προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία, δηλαδή η υποχρέωση κάθε ιδιώτη που διεκδικεί δημόσια γη να αποδείξει στα δικαστήρια
τους ισχυρισμούς του.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που επιχειρείται κάτι τέτοιο από τον ίδιο βουλευτή, καθώς αντίστοιχη τροπολογία είχε προωθήσει στη Βουλή ο κ. Μαρκόπουλος και εν μέσω θέρους (τον περασμένο Ιούλιο), η οποία όμως δεν έγινε δεκτή. Παρά την αποτυχημένη προσπάθειά του, ο κ. Μαρκόπουλος επανέρχεται στο θέμα και μάλιστα εν μέσω κοινοβουλευτικού αναβρασμού λόγω των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που βρίσκονται σε εξέλιξη κι επιχειρεί εκ νέου να περάσει την συγκεκριμένη τροπολογία, αυτή τη φορά σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που συζητείται αύριο στη Βουλή.

Υπό τον μανδύα της δήθεν επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Εύβοιας και του δήθεν ξεκαθαρίσματος θεμάτων που πάνε πίσω στα έτη της οθωμανικής κατοχής (!), ο κ. Μαρκόπουλος επί της ουσίας ζητάει να μην ακολουθείται η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία για όσους ισχυρίζονται με διάφορους τρόπους ότι κρατική γη τους ανήκει. Η νομοθεσία είναι σαφής και δίνει το δικαίωμα σε όποιον θεωρεί ότι μια έκταση του ανήκει να επιχειρήσει να το αποδείξει δικαστικά.

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Μαρκόπουλος είχε επιχειρήσει και το καλοκαίρι να περάσει την συγκεκριμένη τροπολογία, ωστόσο τότε η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ κ. Νικόλαο Ταγαρά. Όπως αναφέρει σε χθεσινό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ο κ. Μαρκόπουλος, « ο κ. Ταγαράς δεν είχε κάνει μεν δεκτή την τροπολογία, είχε όμως αναγνωρίσει το πρόβλημα και είχε υποσχεθεί την επίλυση του σε επόμενο νομοσχέδιο. Οι κάτοικοι της Εύβοιας και εγώ προσωπικά αναμένουμε να κάνει πράξη την υπόσχεση του και αυτή την φορά να κάνει δεκτή την τροπολογία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.

Η επιμονή του κ. Μαρκόπουλου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι συχνά οι πατέρες του έθνους προτάσσουν την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας έναντι του δημόσιου συμφέροντος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα