Τραγωδια στην αυστρια με 50 προσφυγες νεκρους απο ασφυξια μεσα σε φορτηγο...

07:31 28/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 50 πρόσφυγες εντοπίστηκαν την Πέμπτη νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό στην Αυστρία, σύμφωνα...
με την εφημερίδα Krone και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τα πτώματα τουλάχιστον 50 προσφύγων βρέθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο ήταν σταθμευμένο στον αυτοκινητόδρομο Α4, 50 χιλιόμετρα νότια της Βιέννης, ενώ ο οδηγός του έχει εξαφανιστεί.

Η Krone αναφέρει ακόμη πως οι πρόσφυγες πέθαναν πιθανότατα από ασφυξία, καθώς δεν μπορούσαν να δραπετεύσουν από το φορτηγό στο
οποίο είχαν στριμωχθεί, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται κατά πληροφορίες και δέκα παιδιά.

Οι αυστριακές αρχές έχουν εξαπολύσει τώρα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ατόμων που ευθύνονται για την νέα αυτή τραγωδία με μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνεργο, έκανε λόγο για απεχθείς μεθόδους της μαφίας έναντι των μεταναστών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για όλους» και έσπευσε να επισημάνει πως οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τραγική αυτή είδηση έρχεται τη στιγμή που η Βιέννη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σύνοδο των βαλκανικών χωρών για την προσφυγική κρίση, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα