Τον γυρο του κοσμου και σημερα το μπλακ αουτ της σαντορινης

21:38 15/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Τον γύρο του κόσμου κάνει και σήμερα η είδηση της φωτιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Σαντορίνη που βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί. Το Γαλλικό πρακτορείο ανέφερε ότι η Σαντορίνη, ένας από τους κορυφαίους...
καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα βυθίστηκε στο σκοτάδι μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ.
«Το
νησί δεν έχει ρεύμα. Ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι στον υποσταθμό των Φηρών», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή της ΔΕΗ. Παρέθεσε ακόμη τη δήλωση του δημάρχου του νησιού ότι γεννήτριες θα έφταναν στο νησί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
«Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματά της και τα εκπληκτικής ομορφιάς χωριά, χτισμένα στους βράχους, και αποτελεί έναν προορισμό που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο», σχολιάζει το πρακτορείο.
«Στο σκοτάδι η Σαντορίνη μετά από φωτιά σε μονάδα ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε το Reuters.
Χωρίς φώτα έμεινε την Τρίτη η Σαντορίνη, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς μηχανισμούς, όταν σταθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πήρε φωτιά και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί, συνέχισε το πρακτορείο.
Το Associated Press έγραψε σε τηλεγράφημά του ότι «οι επισκέπτες στη Σαντορίνη δειπνούν με κεριά και ζεστή μπύρα μετά την διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από φωτιά σε υποσταθμό παροχής στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.
«Από τη φωτιά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ η αιτία της φωτιάς δεν έγινε ακόμη γνωστή», ανέφερε το πρακτορείο.
Η «Φωτιά στη Σαντορίνη αφήνει τους τουρίστες χωρίς ρεύμα» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ στο μπλακ άουτ αναφέρθηκαν η Huffington Post, Washington Post και το Fox News.
«Το νησί της Σαντορίνης, ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, χτυπήθηκε την Τρίτη από μια σαρωτική έλλειψη ενέργειας, ύστερα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Το νησί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά», ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, France24.
To ιταλικό πρακτορείο RaiNews έκανε λόγο για ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού, που διανύει την πιο έντονη τουριστική περίοδό του, ενώ επισήμανε πως η ΔΕΗ πρόκειται να αποστείλει άμεσα γεννήτριες ώστε να ενισχυθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα