Το πρωι της τεταρτης στην λεσβο η αντζελινα τζολι...

21:46 15/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Το νησί της Λέσβου, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίους όμμασι, αναμένεται ...
να επισκεφθεί αύριο το πρωί -αν και αρχικά οι πληροφορίες την ήθελαν να το κάνει σήμερα, Τρίτη- η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως η χολιγουντιανή ηθοποιός με την έντονη φιλανθρωπική δράση δεν θα σταματήσει εκεί, αλλά,
μετά την επίσκεψή της στη Λέσβο, θα πετάξει με το λίαρ τζετ της και για τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί συνδέουν την πληροφορία αυτή με το ενδεχόμενο να επισκεφτεί και τον καταυλισμό της Ειδομένης, απ' όπου οι εικόνες ντροπής με τους πρόσφυγες μέσα στις λάσπες και τις κακουχίες κάνουν το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα, η διάσημη ηθοποιός επισκέπτεται τον Λίβανο και για το λόγο αυτό φέρεται να καθυστέρησε και η άφιξή της στη Λέσβο, η οποία μετατέθηκε για το πρωί της Τετάρτης, στις 09:00.

Η Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να παραμείνει στην Λέσβο μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ αναμένεται να επισκεφτεί τη Σκάλα Συκαμιάς και το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης στη Μόρια. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εις το όνομα της φιλανθρωπίαςΥιοθεσίες παιδιών από χώρες που δοκιμάζονται, δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων, επισκέψεις σε μέρη όπου κυριαρχεί η πείνα, η εξαθλίωση, ο αναλφαβητισμός και η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων συνθέτουν το παζλ της φιλανθρωπικής δράσης που έχει ξεκινήσει από το 2000 η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με το Inside Philanthropy, όλα άρχισαν πριν από 16 χρόνια, όταν η σταρ βρέθηκε στην Καμπότζη για τις ανάγκες γυρισμάτων της ταινίας «Lara Croft: Tom Raider» και ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την ανθρώπινη εξαθλίωση.

Οι εικόνες που είδε την σημάδεψαν και, επιστρέφοντας στην Αμερική, προέβη τον επόμενο χρόνο στη δωρεά 1.000.000 δολαρίων προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Ήταν το μεγαλύτερο ποσό που είχε δεχθεί ποτέ ο Οργανισμός από ένα άτομο και, λίγους μήνες αργότερα, η ηθοποιός δέχτηκε από τον ΟΗΕ τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως.

Ο τίτλος ήταν η αρχή για μια ατέλειωτη και ιδιαίτερα έντονη φιλανθρωπική δράση, η οποία συνδυάστηκε και με την υιοθεσία τριών παιδιών. Το πρώτο ήταν ο Μάντοξ, ένα αγοράκι από την Πνομ Πενχ της Καμπότζης, το οποίο η ηθοποιός υιοθέτησε στις 10 Μαρτίου του 2002.

Τον Ιούλιο του 2005, όταν ήταν πλέον ζευγάρι με τον Μπραντ Πιτ και ταξίδεψαν μαζί στην Αιθιοπία, υιοθέτησε την έξι μηνών τότε Ζαχάρα Μάρλεϊ, ένα κοριτσάκι, το οποίο λίγο αργότερα, προκάλεσε -άθελά του- «θόρυβο» στα ΜΜΕ. Αιτία; Η φυσική του μητέρα θέλησε να την πάρει πίσω, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι η μικρή Ζαχάρα ήταν πολύ τυχερή που την επέλεξε η Τζολί και έκανε πίσω.

Ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο του βιολογικό παιδί, την Σιλό Νουβέλ και το 2007 η Τζολί υιοθέτησε τον τρίχρονο τότε Παξ Τιέν, ένα τρίχρονο αγοράκι από το Βιετνάμ.
Πριν από οχτώ χρόνια, τον Ιούλιο συγκεκριμένα, γεννήθηκαν στην Νίκαια της Γαλλίας τα δίδυμα Νοξ Λεόν και Βιβιέν Μαρσελίν, που ολοκλήρωσαν την ευτυχία του ζεύγους.

Σύμφωνα με εκτενές άρθρο του Newsweek, η Τζολί μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί πάνω από 30 χώρες στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης. Βρέθηκε από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, στη Σιέρα Λεόνε, το Τσαντ, το Εκουαδόρ, την Χιλή, ακόμη και την Αϊτή.

Θέλοντας να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του ράπερ Wyclef Jean και του ιδρύματός του, ταξίδεψε μαζί με τον Μπραντ Πιτ στο νησί, όντας εγκυμονούσα. Οι φωτογραφίες της ηθοποιού με φουσκωμένη κοιλίτσα αγοράστηκαν από το περιοδικό «People» έναντι 500.000 δολαρίων, ποσό που το ζευγάρι δώρισε στο ίδρυμα Yele Haiti.

Τόσο το Inside Philanthropy όσο και το Newsweek συμφωνούν ότι η Τζολί έχει δώσει -μαζί και με τον Μπραντ Πιτ- πάνω από 30.000.000 δολάρια τα τελευταία 15 χρόνια, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ανά τον κόσμο. Η ίδια δεν το διατυμπανίζει, όμως, όπως συνήθως συμβαίνει, τα αποτελέσματα έπειτα από μια επίσκεψή της σε οποιαδήποτε χώρα δεν αργούν να φανούν.

Το 2010, όταν διαπίστωσε ότι στο Τανζί του Αφγανιστάν, τα μικρά κορίτσια δεν μπορούσαν να μορφωθούν, φρόντισε ώστε σε 18 μήνες να χτιστεί και να λειτουργεί ένα δημοτικό σχολείο, στο οποίο μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, πλέον, σε δύο βάρδιες, 800 παιδιά.

Μαζί με τον Μπραντ Πιτ έχουν ιδρύσει το Jolie-Pitt Foundation, ενώ υπάρχει και το Maddox Jolie-Pitt Foundation, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την Καμπότζη και έχει ως έργο τη διάσωση του εθνικού δρυμού της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού κ.ά.

Σύμφωνα με το Inside Philanthropy, χάρη στις προσπάθειές της, έχουν χτιστεί πάνω από δέκα σχολεία σε χώρες όπως η Κένυα, η Αϊτή και το Σουδάν, ενώ ακόμη και ο γάμος τους πριν από δύο χρόνια ήταν αφορμή για να δωρίσουν 5.000.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα ανά την υφήλιο.

Με δεδομένο το «χαμό» που είχε ξεσπάσει στα ΜΜΕ, το ζευγάρι πούλησε σε δύο περιοδικά -αυτά που πλειοδότησαν, πληρώνοντας 2.500.000 έκαστο- την αποκλειστικότητα των γαμήλιων φωτογραφιών τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα