Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο της κίνας cctv άλλαξε ονομασία! (βιντεο)

11:51 4/1/2017 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά κανάλια στον κόσμο, ο κολοσσός της Κίνας όπως ονομάζεται, το CCTV(China Central Television-24our International News) άλλαξε ονομασία μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και διεθνή παρουσία στο χώρο των ΜΜΕ και από τις 31 Δεκεμβρίου 2016, 1-1-2017 ονομάζεται επίσημα CGTN(China Global Television Network).

Με εκατοντάδες

εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, είναι το καμάρι της Κίνας. Το πρώην CCTV και νυν CGTN, ιδρύθηκε το 2000 από το αντίστοιχο κρατικό της Κίνας με περισσότερους από 1δις τηλεθεατές. Σήμερα το CGTN και πρώην CCTV είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και αναπτύσσεται συνεχώς ειδησεογραφικά μέσα από ένα ευρύ φάσμα ανταποκριτών και συνεργατών σε όλο τον κόσμο υψηλού επιπέδου. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα δίκτυα CNN, BBC, AL JAZZIRA, FOX, FRANCE24, RUSSIA TODAY κλπ.

Το κανάλι εκπέμπει ειδησεογραφικά-ενημερωτικά αγγλόφωνα, σε όλο τον κόσμο που είναι και το δυνατό του σημείο με συνεχές 24ωρο ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Εκτός από την αγγλική γλώσσα, εκπέμπει σε ισπανικά, γαλλικά, αραβικά και ρωσικά.

Με τηλεοπτικά στούντιο, και ζωντανές συνδέσεις από Ουάσιγκτον-ΗΠΑ, Ναϊρόμπι-Αφρική και Πεκίνο-Κίνα, με παραγωγές και εκπομπές που μεταδίδονται τοπικά και δορυφορικά σε όλο τον κόσμο, είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα, με μόνιμους συνεργάτες, υψηλού επιπέδου, καλύπτει την ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων, Μέση Ανατολή και αποστολές σε άλλες ταραχώδης περιοχές και εμπόλεμες ζώνες με το ελληνικό όνομα να κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο κανάλι, τιμώντας την Ελλάδα μέσα από με το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CGTN(China Global Television Network).

Live εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα