Το αληθινο προβλημα των πασοκοδημαρεων....

11:04 19/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Καθίσταται, πλέον, ηλίου φαεινότερον το γεγονός ότι, οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης βρήκαν την ευκαιρία να την κοπανήσουν, όχι ασφαλώς λόγω ΕΡΤ αλλά με αφορμή την ΕΡΤ!! Άλλωστε μού είναι...
εντελώς αδύνατον να διανοηθώ ότι οι δύο αυτοί κύριοι, νομικοί κύρους, δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, δεδομένου ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το δήθεν θέμα ΕΡΤ
είναι απολύτως σαφής, τουλάχιστον ως προς δύο σημεία, για τα οποία δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών.

Πρώτον, πρέπει να υπάρχει δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και δεύτερον, πρέπει να συνεχιστεί η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

Το πώς θα γίνει αυτό αφορά τον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό και σοφά δεν διευκρινίζεται σε αυτήν τη δικαστική απόφαση.

Αντίστοιχα, η απόφαση αυτή είναι ξεκάθαρη και σε ότι αφορά στην κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ ως νομικού σχήματος.

Από την έκδοσή της, ορίζεται ότι δεν αναστέλλεται η κατάργηση της ΕΡΤ, όπως επίσης δεν αναστέλλεται η αυτοδίκαιη μεταφορά του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της επιχείρησης στο ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, πρέπει ν αντιμετωπίζεις ζωτικό πρόβλημα (δυσλεξία;;) για να μην αντιλαμβάνεσαι τις ρητές επιταγές της αποφάσεως!!

Ποιο, είναι, λοιπόν το αληθινό πρόβλημα;

Πολύ απλά το γεγονός ότι, με τις παλινωδίες των πασοκοδημαρέων σε ό,τι αφορά ζωτικές μεταρρυθμίσεις, αυτή η Κυβέρνηση, ναι μεν επέδειξε μίαν ικανότητα διαχείρισης της όλης καταστάσεως πλην έχει ήδη καθυστερήσει τρομακτικά στην λήψη μέτρων που είναι απολύτως αναγκαία για την συνέχιση του προγράμματος. Ο κ. Μανιτάκης αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα! Έναν χρόνο τώρα δεν μπορεί να βρει 1000 άτομα ν απολύσει απ το Δημόσιο!!!

Εξ αυτού παρέπεται ότι, ήδη υπάρχει μία τεράστια δημοσιονομική τρύπα για εφέτος, περί το 1,5 δις ευρώ, που αφορά κυρίως στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα (ΕΟΠΥΥ) και η οποία για να καλυφθεί θα χρειαστούν όχι 2000 απολύσεις αλλά 10.000!!! Άλλως, πολύ απλά θα χρειαστεί να πετσοκόψουν πάλι τις συντάξεις…..

Ό,τι από τα δυο και να κάνουν, οι πασοκοδημαρεοι εξαφανίστηκαν από το πολιτικό χάρτη εν μια νυκτί, αριστεροί γαρ (τρομάρα τους!!). Άρα;; Άρα όσο μπορούμε να εισέλθουμε ακόμη στην Βουλή, ας πάμε για εκλογές. Μετα;; Μετά πολύ εύκολα γινόμαστε η ουρά του Αλέξη, αρκεί να μην χάσουμε την επαφή με την εξουσία….

Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα