Την ''εθνικη ελλαδοσ'' θελει να δει στα υπουργεια ο θεοδωρακης...

22:46 28/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Την «Εθνική Ελλάδος» θέλει το Ποτάμι να δει στα υπουργεία, όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για τις προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα να μετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση...
«Το Ποτάμι δεν έρχεται για να διορίσει τους δικούς του, έρχεται για να εξασφαλίσει ότι στα υπουργεία θα πάει η Εθνική Ελλάδος», είπε μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», τονίζοντας πως σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελέσουν κριτήριο και τα πρόσωπα των υπουργών που θα την στελεχώσουν.

«Η δική μας αγωνία δεν είναι αν θα μας καλέσει να κυβερνήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ
ή η ΝΔ. Η δική μας πρόταση είναι προς το λαό. Που πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν λύσεις πέρα από τις αριστερές και δεξιές λύσεις του παρελθόντος. Όταν λοιπόν προκηρυχτούν οι εκλογές και ο χρόνος μετράει αντίστροφα, τότε τα κόμματα εξουσίας θα πρέπει να πουν σε ποιες από αυτές τις λύσεις συμφωνούν και εκεί θα δούμε ποιοι μπορούν να συνεργαστούν με ποιους», είπε ο κ. Θεοδωράκης, δηλώνοντας υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων και όχι των εκλογών «κάθε τρεις και λίγο», ενώ επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού ότι πρέπει να αλλάξουν όλα στη χώρα, χωρίς όμως αυτή να γκρεμιστεί.

Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ενώ σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και το αν ο ίδιος φοβάται για τις καταθέσεις του απάντησε ότι οι φόβοι του είναι άλλοι. «Οτι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν καλή επαφή με την πραγματικότητα. Όταν επιτίθενται στον Ματέο Ρέντσι, όταν βάζουν θέμα ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, όταν μιλούν για ανοιχτά σύνορα σε μια εποχή μεγάλων και βίαιων μεταναστευτικών κυμάτων, σημαίνει ότι κάποιοι ζουν αλλού και όχι εδώ. Για να μη σας πω ότι δεν είναι καθόλου προοδευτικό να αρνείσαι τον έλεγχο της νομιμότητας στις προσλήψεις», εξήγησε.

Ακόμη, δήλωσε ότι δεν ενθουσιάστηκε από τις εξαγγελίες Τσίπρα και Σαμαρά στη ΔΕΘ, ενώ ανέφερε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ «έχει μετακομίσει ένα μεγάλο μέρος της παλιάς πράσινης εξουσίας. Από υπουργοί μέχρι μυστικοσύμβουλοι, που ελπίζουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ευκαιρία μιας δεύτερης πολιτικής καριέρας».
Keywords
Τυχαία Θέματα