Τιμητικό βραβείο στον ερευνητή γιώργο τσούκαλη (φωτό)

13:18 2/12/2016 - Πηγή: Fimotro

Στο πλαίσιο της διάλεξης για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις διαχρονικές επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σάββατο 26 Νοεμβρίου απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

Η βράβευση από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος έγινε από την πρόεδρο της Unesco Δέσποινα Διακοβασίλη για τη μεγάλη εθελοντική προσφορά

του στην αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης με τις μακροχρόνιες έρευνές του έχει συνδράμει τα μέγιστα στη διαλεύκανση πάρα πολλών υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας και έχει διασώσει πολλά κειμήλια της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Στην ειδική εκδήλωση μίλησαν για το βραβείο αλλά και για το μείζον θέμα της αρχαιοκαπηλίας ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπουργός, ο Άδωνης Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο Τζανέτος Φιλιππάκος, Αναπληρωτής Γ.Γ.Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ο Μίμης Πλέσσας, συνθέτης, ο Γιάννης Ραχωβίτσας, Eπίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η Βίκυ Μπαφατάκη, αρχαιολόγος επικοινωνιολόγος και Dama de Merito de Honor, Γ.Γ. των Διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος.

Ο Ιδιωτικός Ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στο πλαίσιο της διάλεξης του τόνισε ότι η αρχαιοκαπηλία είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που αφορά σε όλη την Ελλάδα και άπτεται της συνέχειας μας ως έθνους.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μάκης Γιακουμάτος, πρώην υπουργός, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην υπουργός, ο αντιστράτηγος Δημήτρης Παπαναγιώτου, ο Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου, ο Αντρέας Λιώνης, επίτιμος πρόεδρος της Τσεχίας στην Ελλάδα, η Λουκίλλα Καρρέρ, δημοσιογράφος, η Πένυ Σταθάκη, ηθοποιός, η Μάγδα Τσέγκου, δημοσιογράφος και πλήθος κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα