Τι λεει στο markos.tv o ορθοπεδικος για τον σιοβα

11:22 13/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Από το : markos.tv
Ο διεθνής αμυντικός στάθηκε άτυχος στην προπόνηση του Σαββάτου, όταν πάτησε άτσαλα σε προσπάθειά του στο δίτερμα. Μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε στο θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν», η...
ενημέρωση που υπήρξε από πλευράς Ολυμπιακού ήταν πως ο Σιόβας υπέστη βαριά κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική.

Τελικά, μετά την απεικονιστική διάγνωση, διαπιστώθηκε κάταγμα του έξω σφυρού και ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα περάσει την πόρτα του
χειρουργείου τις επόμενες ώρες.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές διάστημα της απουσίας του, ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να χάσει ακόμα και το Μουντιάλ!

Το markos.tv επικοινώνησε με το γνωστό ορθοπεδικό Αθανάσιο Μπαδέκα ο οποίος μας είπε:
Το κάταγμα του έξω σφυρού αφορά ένα κάταγμα στην περιοχή της ποδοκνημικής (αστράγαλος) από την έξω πλευρά αυτού.

Η θεραπεία του είναι συντηρητική χωρίς χειρουργείο, εκτός της περίπτωσης που το κάταγμα αυτό είναι παρεκτοπισμένο ή συμπεριλαμβάνεται συνδεσμική βλάβη της ποδοκνημικής οπότε χρειάζεται ανατομική ανάταξη και συρραφή της συνδέσμωσης. Στην δεύτερη περίπτωση μπαίνουν υλικά οστεοσύνθεσης φια να σταθεροποιήσουν την ανάταξη πλάκα και βίδες που συνήθως σε αθλητές καλό είναι να αφαιρούνται κατόπιν σε χρονικό διάστημα που να υπερβαίνει το έτος μετά το χειρουργείο.

Η αποκατάσταση κρατά περίπου 10 με 12 εβδομάδες το κάταγμα είναι ένα κάταγμα που συνήθως πορώνεται χωρίς επιπλοκές ,αυτό που συνήθως πρέπει να προσεχθεί είναι η συνδεσμική σταθερότητα της ποδοκνημικής (αστραγάλου) μετεγχειρητικά και η ιδιοδεκτικότητα (αντίληψη της θέσης του ποδιού στο έδαφος και τον χώρο σε συνδυασμό με σταθερότητα, για πιο γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση.

Αθανάσιος Μπαδέκας
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα