Θα παρακολουθουν ηλεκτρονικα τις καταθεσεις ολων των φορολογουμενων!

13:01 24/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική ή οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ, προκειμένου στη συνέχεια να τη συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά...
ή οικογενειακά εισοδήματα, προωθεί άμεσα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ναυτεμπορική.

Το νέο ισχυρό «όπλο» κατά της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων
Εσόδων, θα δίνει τη δυνατότητα μαζικών ελέγχων και ταχύτητα αποτελεσμάτων, αφού η εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί να ανατρέξει πολλά χρόνια πίσω, ενώ ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να αποκαλύπτει μεγάλες αποκλίσεις για κάθε έτος χωριστά.

Με το νέο σύστημα οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση όχι μόνο στα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά και στις κινήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους, συνδυαστικά πάντοτε με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι από πέρυσι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος προς τα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία εντός 24 ωρών αποστέλλουν επίσης ηλεκτρονικά απάντηση για συγκεκριμένο ΑΦΜ, που περιλαμβάνει τα στοιχεία των καταθετικών λογαριασμών στους οποίους συμμετέχει ή συμμετείχε κατά την τελευταία 10ετία μαζί με τα τρέχοντα υπόλοιπά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα