Τα μετρα στηριξης της κομισιον για ροδακινα και νεκταρινια...

16:25 22/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Στη δημοσιότητα έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους κανονισμούς για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών...
Η Κομισιόν ενέκρινε βοήθεια ύψους 32,7 εκατ. ευρώ στους Ευρωπαίους παραγωγούς, οι οποίοι πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, τα 29,7 εκατ. από τα οποία θα διατεθούν προκειμένου να υποστηριχθεί η απόσυρση των φρούτων αυτών και τα υπόλοιπα 3 για μέτρα προώθησής τους.

Επίσης, η Επιτροπή την αύξηση από το 5% στο 10% της ποσότητας παραγωγής των φρούτων
που οι οργανώσεις παραγωγών μπορούν να αποσύρουν από τις αγορές και επομένως να διανέμουν δωρεάν, προκειμένου να αποφύγουν κατάρρευση της τιμής.

Ακόμη, οι παραγωγοί που δεν είναι μέλη οργάνωσης θα πρέπει να λάβουν το 50% των ποσών που προβλέπονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης χρηματοδοτικής συνδρομής της Ένωσης, με την ΕΕ να τονίζει ότι θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες ή ανάλογες προϋποθέσεις με εκείνες που πληρούνται από τις οργανώσεις παραγωγών.

Για δραστηριότητες προώθησης, τέσσερις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία, θα λάβουν 3 εκατομμύρια ευρώ, με την Ελλάδα να λαμβάνει στο πλαίσιο αυτό 317.215 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα