Τα κομματα ''πολιορκουν'' τους αγροτοσυνδικαλιστες για μια θεση στα ψηφοδελτια...

18:16 24/8/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ...
Περιζήτητοι για μία θέση στη βουλευτική λίστα είναι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές...
από τη Λάρισα έως τις Σέρρες.

Πρόσωπα που, κατά καιρούς, «πρωταγωνιστούν» στις κινητοποιήσεις και στους αποκλεισμούς εθνικών οδών και συνοριακών σταθμών, αποτελούν «μήλον της έριδος» ανάμεσα στα κόμματα, που θέλουν να διεκδικήσουν μερίδιο από την ψήφο του αγροτικού κόσμου.

Αν
και οι αγρότες πλήττονται καίρια απ' όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο, όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως επιζητούν τη συμμετοχή γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών στις λίστες τους, για ευνόητους λόγους.

Στη Λάρισα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ διεκδικούν τη συμμετοχή γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή, που πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών στα μπλόκα της Νίκαιας και παλαιότερα διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης -και βουλευτή Λάρισας της ΝΔ- Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Στις Σέρρες, γνωστοί «αγροτοπατέρες» έχουν μπει στο στόχαστρο κομματικών επιτελείων, προσπαθώντας να τους πείσουν να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες, ακόμη και εάν προέρχονται από διαφορετικό πολιτικό «στρατόπεδο».

Πληροφορίες φέρουν το ΠΑΣΟΚ να έχει προτείνει δεύτερη θέση στη λίστα των Σερρών, σε αγρότη που «πρωταγωνιστεί» κατά καιρούς στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων.

Παράλληλα, «ανοίγματα» κάνει και η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που προσεγγίζει ακόμη και αγροτοσυνδικαλιστές που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ και έχουν ταχθεί κατά όσων προβλέπει το νέο μνημόνιο για τους αγρότες.

Μεταξύ αυτών και ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας και εκπρόσωπος Μακεδονίας στο Συντονιστικό Αγροτών-Κτηνοτρόφων της χώρας, του οποίου το όνομα, στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, «έπαιζε» δυνατά για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο ίδιος δεν αρνείται πως δέχεται προτάσεις, σημειώνοντας με νόημα ωστόσο ότι αυτό που προέχει είναι να «γίνουν σεβαστοί οι αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών».
Keywords
Τυχαία Θέματα