Συνεργατης του σανταμ χουσειν ο πατερας του τζιχαντι τζον...

20:31 2/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του «τζιχαντιστή Τζον» όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως...
σχετικά με το παρελθόν του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της dailymail o πατέρας του σφαγέα του Ισλαμικού Κράτους είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στη Μεγάλη Βρετανία από την πατρίδα τους, το Κουβέιτ, μετά την κατηγορία ότι είχε συνεργαστεί με τις δυνάμεις του Σαντάμ Χουσεΐν κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ.

Η εικόνα του Jasem Emwazi υποδηλώνει έναν πατέρα που ήταν συντηρητικός μουσουλμάνος και ο οποίος
είχε βάλει σκοπό της ζωής του να θωρακίσει τα παιδιά του από τον δυτικό πολιτισμό.

Στο μεταξύ πρώην αφεντικό της κόρης του και αδερφής του «τζιχάντη Τζον» αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να την απολύσει καθώς πολλές φορές είχε δεχθεί απειλές από τον Jasem Emwazi. Μάλιστα τον χαρακτήρισε άνθρωπο εξαιρετικά επικίνδυνο, νταή και επιθετικό.
Ο Emwazi πιστεύεται πως από την περασμένη εβδομάδα κρύβεται μαζί με τον 26χρονο γιο του του Mohammed στην πατρίδα τους το Κουβέιτ.

Ο πρώην εργοδότης της αδερφής του Mohammed Emwazi αποκάλυψε επίσης ότι ο πατέρας της την ανάγκαζε να φοράει την μουσουλμανική μαντίλα ενώ σαν κορίτσι απείχε από κάθε είδους διασκέδαση.

Ο 51χρονος Jasem Emwazi ήταν πρώην αξιωματικός της αστυνομίας στο Κουβέιτ και το 1990 κατηγορήθηκε ότι είχε συνεργαστεί με το καθεστώς του Σαντάμ. Το 1993 πήρε τη γυναίκα και τα παιδιά του και μετακόμισαν στο Λονδίνο. Χθες έγινε γνωστό ότι ο Mohammed σε ηλικία 21 ετών δούλευε ως πωλητής σε εταιρεία πληροφορικής στο Κουβέιτ.

Το πρώην αφεντικό του μίλησε την εφημερίδα Guardian: « Ηταν ο καλύτερος υπάλληλος που είχαμε ποτέ. Ήταν πολύ καλός με τους ανθρώπους. Ηρεμος και αξιοπρεπής. Ήρθε στην πόρτα μας και μας έδωσε το βιογραφικό του» και συνέχισε: «Ο Mohammed ζούσε στο Κουβέιτ και κέρδιζε αρκετά χρήματα. Οσο καιρό ήταν σε μας είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο δύο φορές. Από την εταιρεία μας παραιτήθηκε τον Απρίλιο 2010».

Ο πατέρας του σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο Κουβέιτ με άλλα μέλη της οικογένειας. Οι αρχές ασφαλείας τον παρακολουθούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Το Channel 4 News επικοινώνησε μαζί του του το βράδυ του Σαββάτου όπου με τρεμάμενη φωνή είπε: «Ναι, είμαι ο πατέρας του Mohammed. Λυπάμαι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Φαίνεται πάντως πως και η 25χρονη κόρη βρίσκεται στο Κουβέιτ αμέσως μετά την αποφοίτησή της από πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2010. Σύμφωνα με πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της η κοπέλα «δεν ήθελε να επιστρέψει στο Κουβέιτ αλλά την ανάγκασε ο πατέρας της. Οσες φορές την έβλεπα έκλαιγε γιατί ήθελε να γυρίσει στο Λονδίνο. Εμενε στο σπίτι της θείας της και εκεί δεν ένιωθε καθόλου άνετα».
Keywords
Τυχαία Θέματα