Συνεληφθη η μητερα του νεογεννητου που το παρατησε σε φωταγωγο

20:43 30/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Μία 26χρονη, υπήκοος Αλβανίας, είναι η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, χθες το βράδυ, σε φωταγωγό 4όροφης οικοδομής στην Κατερίνη. Η νεαρή γυναίκα, μητέρα -κατά πληροφορίες- άλλων...
τεσσάρων παιδιών, φέρεται ότι εγκατέλειψε στο σημείο τη δύο ημερών κορούλα της και ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της για απόπειρα παιδοκτονίας. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Ασφάλεια Κατερίνης, ενώ εναντίον της αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ανακριτικές Αρχές της πόλης.
Όπως
έγινε γνωστό, η 26χρονη είχε γεννήσει το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το κοριτσάκι μέσα στο διαμέρισμα, όπου ζουν οι γονείς της. Στη συνέχεια, η ίδια φέρεται ότι απέρριψε το νεογνό στον φωταγωγό της ίδιας οικοδομής, όπου το άφησε μόνο και αβοήθητο για σχεδόν ένα 24ωρο. Ο 53χρονος πατέρας της ήταν τελικά εκείνος που χθες, γύρω στις 11 το βράδυ, άκουσε το κλάμα της νεογέννητης εγγονής του και ειδοποίησε τις Αρχές.
Διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν το μικρό κοριτσάκι στο φωταγωγό (στο ύψος του πρώτου ορόφου). Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τυλιγμένο μέσα σε πρόχειρα υφάσματα, ενώ έφερε μώλωπες στα πόδια, πιθανότατα από την πτώση. Αμέσως διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Η 26χρονη εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, αλλά το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της στους γονείς της στην Κατερίνη. Κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, φέρεται να κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη, καθώς δεχόταν «πιέσεις» κι ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί. Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει εμπλοκή ή γνώση των γονιών για την ενέργεια της κόρης τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα