Συνεχιζουν τις απεργιες οι διοικητικοι υπαλληλοι των αει

Για όγδοη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρά το γεγονός ότι η...
πλειονότητα των υπαλλήλων έχει απογραφεί οι διοικητικοί υπάλληλοι των τριών Πανεπιστημίων συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ καθηγητής του ΜΙΤ
Μιχ. Τριανταφύλλου σε επιστολή του τονίζει: «Επείγει πλέον να αντικρίσουμε αμέσως την κατάσταση και να αναλογισθούμε την ατομική, συλλογική και θεσμική ευθύνη μας έναντι του Ιδρύματος τονίζει με επιστολή του προς τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας, Είναι σαφές τονίζει ο ότι ο αποκλεισμός του Ιδρύματος και η αναστολή όλων των λειτουργιών του μπορεί να οδηγήσει:

- Σε απώλεια εξαμήνου η οποία θα έχει σοβαρότατο αντίκτυπο στους σπουδαστές και στις οικογένειές τους και στη μελλοντική εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος.-Σε ακύρωση συμβατικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος στο πλαίσιο ερευνητικών έργων ή άλλων συμβάσεων με τρίτους.

-Σε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους Υ.Δ., ερευνητές και λοιπούς συνεργάτες, που αυτοί μόνοι έχουν υποστεί τις οικονομικές συνέπειες της απεργίας».

Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις αποφάσισαν τη σύγκληση Έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, για την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, στο Λαύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα