Συνεχιζεται ο ''χοροσ'' των ριχτερ στην κεφαλονια...

12:28 9/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά όπου από χθες έχουν σημειωθεί δύο ισχυροί μετασεισμοί, ένας 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ένας 4,4 Ρίχτερ, στις 10:23 το πρωί...
Οι αριθμοί που προκύπτουν από την σεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς σοκάρουν καθώς έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 1400 μετασεισμοί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αγωνιούν συνεχώς για την ασφάλειά τους και όλα αυτά την ώρα που ένα στα δύο σπίτια στο νησί είναι μη κατοικήσιμο.

Τα
στοιχειά από τις μέχρι στιγμής έρευνες, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, είναι απογοητευτικά αφού τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα, κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα.

Οι περισσότερες γειτονιές στο Ληξούρι θυμίζουν άδεια πόλη με τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, τα μπάζα συγκεντρωμένα στις γωνιές και τις στέγες χωρίς κεραμίδια.

Στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» για να φιλοξενήσει τους πληγέντες
Πάντως, στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα σε αγκυροβόλιο του Ληξουρίου, αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα το 174 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου, που θα διατεθεί για τη φιλοξενία 600 κατοίκων για ένα δίμηνο.

Θα δοθούν δωμάτια με θέρμανση και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενουμένων επί του πλοίου θα προσφέρεται πρωινό και δείπνο.

Μάλιστα, λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.

Επιπρόσθετα, στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα