Συναντηση σαμαρα - βενιζελου στο μαξιμου...

21:36 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στις 20:30 στο γραφείο
του στη Βουλή με τους επικεφαλής της τρόικας...

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ λίγο αργότερα συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.
Για «πρόοδο σε όλα τα θέματα» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο και ενδεχομένως και την Κυριακή. «Πηγαίνουμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι δύσκολες, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα».
Ανέφερε ακόμη ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα θέματα Δημοσίου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέρα από τις 15.000 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.
Βασικές εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα παραμένουν οι απολύσεις και η κινητικότητα, θέματα τα οποία αναμένεται να συζητηθούν και σε νέα συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών αύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα