Στοιχεια αποδεικνυουν την συνεργασια της τουρκιας με τους τζιχαντιστες...

Ένα 24ώρο πριν την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους Τούρκους, είχε γίνει γνωστό ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν...
οι αποθήκες και βάσεις διακίνησης πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, έγινε ευρέως γνωστή, η ύπαρξη των Τουρκμένων ή Τουρκομάνων, οι οποίοι καταλαμβάνουν μία μεγάλη έκταση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και στηρίζονται ανοικτά από το επίσημο τουρκικό κράτος, με το πρόσχημα ότι μιλούν την ίδια γλώσσα και ανήκουν
στην ίδια εθνική ομάδα. Το διεθές παιχνίδι στην Συρία ήταν από πριν πολύπλοκο, επικίνδυνο και ακανθώδες και αναφέρεται κυρίως σε οικονομικά συμφέροντα, όπως επισημαίνει και ο Economist.

Οι τελευταίες εξελίξεις το καθιστούν ακόμη πιο σοβαρό, καθώς αρχίζουν να αναδύονται στην επιφάνεια όσα ήταν πολύ προσεκτικά θαμμένα σε μεγάλο βάθος. Ενδεχομένως, η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους να άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου». Βάσει της λογικής που θέλει την αλήθεια να καταλήγει πάντα σε καλύτερο αποτέλεσμα, τίθενται πλέον ένα σωρό ερωτήματα, τα οποία αφορούν ρόλους συγκεκριμένων κρατών, των ηγετών τους, ακόμη και του περιβάλλοντος ορισμένων εξ αυτών, το οποίο καθορίζει τις εξελίξεις, ισορροπώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί, με δοκό ισορροπίας ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Ρωσία αρχίζει να αναδεικνύει στην επιφάνεια «όλα τα μυστικά». Ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας; Ποια και πόσο μεγάλα συμφέροντα διακυβεύονται; Ποιος ο ρόλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του περιβάλλοντός του; Ποια η σχέση με τον ISIS; Ποιοι στηρίζουν και γιατί την αντιπολίτευση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ; Ευσταθούν οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ρωσικού κράτους, με προεξέχοντα τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν; Και αν ναι, πώς συνδέεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την τρομοκρατία;

Η συγκέντρωση στοιχείων και ενδείξεων, προσφέρουν έδαφος για συμπεράσματα, όχι όμως για «απαντήσεις». Το «παιχνίδι είναι σίγουρα στημένο» και παίζεται σε πολλά επίπεδα. Κανείς δεν είναι αθώος. Κανείς δεν λειτουργεί για το καλό του κόσμου και της ανθρωπότητας. Πίσω από κάθε ενέργεια κρύβονται τεράστια συμφέροντα, τόσο σε επίπεδο κρατών, όσο – και το πλέον επικίνδυνο – σε επίπεδο προσώπων. Με αφορμή το προσφυγικό, την εξάπλωση του ISIS και τον κίνδυνο που διατρέχει πλέον ολόκληρος ο πλανήτης, όπως αποδείχθηκε από την επίθεση στο Παρίσι, αλλά και δεκάδες άλλες σε πολλά άλλα κράτη, κυρίως εκτός Ευρώπης, το «σκοτάδι» άρχισε να «βγαίνει στο φως». Η τρομοκρατία δεν αφορά πλέον ιδεολογίες, ή θρησκευτικές διαφορές ή κοινωνικές ανισότητες. Στηρίζεται από παρακρατικές οργανώσεις, χρηματοδοτείται από κρυφά κρατικά κονδύλια, ενισχύεται από μυστικές διαδρομές παροχής οπλισμού και εξυπηρετεί συμφέροντα τόσο περιπλεγμένα, που ενδεχομένως να μην είναι δυνατό, πλέον, να ξεκαθαρίσουν.

Η Ρωσία φαίνεται πως, για τους δικούς της λόγους, για τα δικά της συμφέροντα, έχει αποφασίσει να αναδείξει το εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό ζήτημα. Οι κινήσεις της είναι συντονισμένες. Τα γεγονότα εξελίσσονται και μάλιστα με ραγδαίο ρυθμό. Ξεκίνησε με την επέμβαση στη Συρία, όπου αποδεικνύεται ότι ο στόχος της ήταν διττός. Να επιφέρει καίριο πλήγμα στην αντιπολίτευση του Άσαντ, η οποία στηρίζεται από τις δυτικές δυνάμεις και κυρίως τους Αμερικανούς και παράλληλα, να πλήξει τον ISIS, ο οποίος, βάσει του σεναρίου που αρχίζει να ξεδιπλώνεται τα τελευταία 24ωρα και όπως καταγγέλλεται επισήμως από τους Ρώσους, στηρίζεται από το τουρκικό κράτος και τον Ερντογάν. Ακολούθησε η ενεργοποίηση των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού κράτους, το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι που έβαλε στο «κόλπο» τη Γαλλία και την Αγγλία και πριν λίγα 24ωρα, άρχισε να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σε μία περίοδο που η Ρωσία είχε αρχίσει να «κτυπά» στο ευαίσθητο θέμα του πετρελαίου, το οποίο εμπορεύεται παρανόμως το Ισλαμικό Κράτος και, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι, αγοράζει η Τουρκία, χρηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στην τελευταία διάσκεψη των οικονομικά ισχυρών κρατών, επί τουρκικού εδάφους μάλιστα, είχε φανερώσει τις προθέσεις του, ενημερώνοντας ατύπως τους υπόλοιπους ηγέτες για τον ρόλο της Τουρκίας και τις μυστικές κινήσεις της. Ακολούθησαν οι βομβαρδισμοί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του ISIS και η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους πάνω από μία περιοχή στην οποία κατοικούν φιλοτουρκικές ομάδες, προφανώς διοχετευμένες από την ίδια την Τουρκία, προκειμένου να προκαλούν προβλήματα στην κυβέρνηση της Συρίας και τον Άσαντ. Η αλληλουχία των γεγονότων δεν παραπέμπει σε σύμπτωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φρόντισαν το 2013 και το 2014 να διοχετευθούν όπλα σε τμήματα της Συρίας, τα οποία ελέγχονται από τους τζιχαντιστές. Το ξένο πρακτορείο παρουσίασε στοιχεία από έρευνα Τούρκου εισαγγελέα και καταθέσεις αξιωματικών της τουρκικής χωροφυλακής. Η χρηματοδότηση του ISIS, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ρώσων, καλύπτεται σε ικανό επίπεδο από την παράνομη πώληση πετρελαίου στην Τουρκία. Στο σημείο αυτό εμπλέκεται προσωπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανότατα ο γιος και η κόρη του. Πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, το 2001, ο Ερντογάν εμφανίζεται σε φωτορεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων να έχει επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με τον Αλ Κάντι, τον φερόμενο ως ιδρυτή της Αλ Κάιντα! Εξαιτίας της διαρροής των φωτογραφιών, ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων αξιωματούχων συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας, ενώ το όλο σκηνικό συνοδεύτηκε από σοβαρότατα επεισόδια σε όλη τη χώρα και τεράστιες διαδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Τούρκου προέδρου, κατηγορείται από μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ, ότι σχετίζεται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τον ISIS, έχοντας ως κάλυψη το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας που έχουν ιδρύσει. Όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντέιβ Έμορι, το συγκεκριμένο ίδρυμα χρηματοδοτείται από τον Αλ Κάντι!

Η διαπλοκή και τα συμφέροντα είναι μεγάλα και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με άγνωστες συνέπειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα