Στο στοχαστρο του σδοε 56 πολιτικοι...

13:10 12/1/2013 - Πηγή: Fimotro
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Χιλιάδες ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Για 6.000 άτομα έχει ζητηθεί ήδη άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς εμπλέκονται ...
σε υποθέσεις που διερευνώνται εδώ και μήνες από το ΣΔΟΕ.
Σε αυτό τον κατάλογο, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», περιλαμβάνονται 56 πρόσωπα
της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή, πρώην και νυν υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές. Ελέγχονται όμως και περίπου 600 τοπικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες και στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πηγές του ΣΔΟΕ τόνισαν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ότι «η διαφθορά είναι μεγαλύτερη στις παρυφές της εξουσίας, από ανθρώπους που βρέθηκαν σε καίρια πόστα, διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και έβαλαν βαθιά το χέρι στο βάζο με το μέλι».
Εκτός από τη λίστα των 6.000 ατόμων, που ήδη ελέγχει το ΣΔΟΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της «λίστας Λαγκάρντ» (2.062 πρόσωπα και εταιρείες), της λίστας Λουξεμβούργου (4.200 πρόσωπα), της λίστας της Ολλανδίας (104 σκαφάτοι Έλληνες) και της λίστας των 600 Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα, ολοκληρώνεται η αποστολή σημειωμάτων στους 25.000 καταθέτες της Τραπέζης της Ελλάδος των 54.000 ατόμων που δεν δικαιολογούν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, ενώ ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, η ανάλυση της λίστας του Λίχτενστάιν.
Keywords
Τυχαία Θέματα