Στο πλευρο της ρωσιας η κινα

11:42 4/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Χθες το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι για το ζήτημα της Ουκρανίας όπου διαπίστωσαν «ευρεία ταύτιση απόψεων». Σύμφωνα με το Sky news που...
μετέδωσε πρώτο την είδηση, Ρωσία και Κίνα συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ως προς την κατάσταση που επικρατεί στη Ουκρανία.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε το απόγευμα με τηλεγράφημα του Ιτάρ Τας σύμφωνα με το οποίο: «Ρωσία και Κίνα έχουν την ίδια οπτική
γωνία τόσο στο θέμα των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση την Ουκρανία όσο και στον ρόλο που έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις της Δύσης που υποστήριξαν τους διαδηλωτές του Κιέβου», όπως σημειώνει το ίδιο τηλεγράφημα που επιβεβαιώνει την είδηση του βρετανικού δικτύου ότι επετεύχθη συμφωνία Κίνας – Ρωσίας στο Ουκρανικό ζήτημα.

Η Κίνα θα απαιτήσει το χρέος των ΗΠΑ προς σε αυτούς σε ράβδους χρυσού, αν στραφούν εναντίον της Ρωσίας

Μετά τον σαφή υπαινιγμό του State Department για «εμπάργκο» της Αμερικής στην Ρωσία, η Κίνα πήρε σθεναρά την θέση των Ρώσων. Όπως αναφέρουν τα Ρωσικά πρακτορεία οι κινεζικές αρχές είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα του «βέτο» εάν οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στραφεί εναντίον της Ρωσίας.

Επιπλέον η Κίνα μπορεί να ζητήσει να επιστραφεί και μάλιστα σε χρυσό όλο το χρέος που έχει η Αμερική. Αυτό μεταδίδουν τα Ρωσικά πρακτορεία τις τελευταίες ώρες, αναφέροντας επίσης πως η Αμερική δεν θα μπορέσει να ξεχρεώσει την Κίνα καθώς ο χρυσός που έχει, δεν είναι αρκετός για να εξοφλήσει το χρέος της.
Keywords
Τυχαία Θέματα