Στο κυνηγι των οφειλετων η εφορια μετα τι εκλογες...

16:30 18/9/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΜΟΛΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ...
Νέα αυστηρότερα μέτρα που περιλαμβάνονται...
στη συμφωνία του Αυγούστου με τους δανειστές, περιμένουν του οφειλέτες του δημοσίου
αμέσως μετά τις το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Αν και ο φορολογικός μηχανισμός δείχνει προς το παρόν μια σχετική επιείκεια απέναντι στους οφειλέτες του δημοσίου λόγω προεκλογικές περιόδου, μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση το τοπίο αναμένεται να αλλάξει και τα νέα σκληρά μέτρα θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το capital.gr τα μέτρα που θα τεθούν πράξη είναι:

- η μείωση του ακατάσχετου ορίου από μισθούς και συντάξεις από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 50% και για το ποσό πάνω από τα 1.500 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 100%.

- η μείωση από τα 1.500 στα 1.250 ευρώ του ενός και μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για κάθε φορολογούμενο. Πάνω από το ποσό των 1.250 ευρώ, θα μπορεί να κατασχεθεί το σύνολο του τραπεζικού υπολοίπου. Μάλιστα οι νέοι, δυσμενέστεροι για τους οφειλέτες, όροι των κατασχέσεων θα εφαρμοστούν και επί των κατασχέσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ.

- η επιτάχυνση των κατασχέσεων τραπεζικών υπολοίπων σε όσους χρωστούν στο δημόσιο το οποίο θα πραγματοποιείται μέσω της ενεργοποίησης του μητρώου τραπεζικών καταθέσεων. Οι φορολογικές αρχές θα κοινοποιούν ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες και η διαδικασία της κατάσχεσης και απόδοσης του κατασχεθέντος ποσού θα είναι πολύ σύντομη, το πολύ δυο εβδομάδες.

- ενεργοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών για όσους έχουν χρέη προς το δημόσιο, τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί. Θα αποσταλούν αρχικά ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε όσους έχουν οφειλές με τα οποία θα καλούνται οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Αν δεν ανταποκριθούν θα γίνεται ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα