Στο αρχειο οι καταγγελιες πανουση οτι απειλειται η ζωη του...

Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους τέθηκαν στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα...
οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, περί απειλών κατά της ζωής του και της ζωής μελών της οικογένειας του, αλλά και για εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που «φιλοξενούνται» στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μόνο για ένα σκέλος των καταγγελιών του κ. Πανούση, αυτό που αφορά το πλημμέλημα για το αδίκημα της κατάληψης ή συμμετοχής
σε κατάληψη δημόσιου κτιρίου, που αφορά την Πρυτανεία Πανεπιστημίου (τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών), δόθηκε παραγγελία από τον κ. Δασούλα για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.

Από το εισαγγελικό πόρισμα του κ. Δασούλα, προκύπτει ότι ο κ. Πανούσης ουδέποτε υπονόησε ότι ο Πάνος Λάμπρου, στενός συνεργάτης, του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου, είχε σχέσεις με την τρομοκρατία.

Από την έρευνα, τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα έγγραφα και τα στοιχεία γενικότερα, προέκυψε ότι στον κ. Λάμπρου είχαν ανατεθεί καθήκοντα για κατευνασμό των εντάσεων μέσα στις φυλακές. Στο πλαίσιο αυτό προσέγγιζε και συζητούσε με κρατουμένους οι οποίοι του έδειχναν εμπιστοσύνη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις θεωρείται ότι ήταν επιτυχής η θητεία του κ. Λάμπρού στο ρόλο αυτό, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα.

Όπως περιγράφεται στο εισαγγελικό πόρισμα οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων που έκαναν στις φυλακές, ενημέρωναν κατά διαστήματα τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και μέσω σημειωμάτων τους έστελναν πληροφορίες για τις απεργίες πείνας, για τον τρόπο προβολής τους στα ΜΜΕ και άλλες δράσεις τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μετά την κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», η πεποίθηση των κρατουμένων ήταν «ότι ο κ. Πανούσης θα παραιτηθεί».

Ακόμη, σε συνακροάσεις καταγράφεται έντονο αίτημα των κρατουμένων προς τον κ. Λαμπρου για την αντικατάσταση του κ. Πανούση, ενώ ο «κοριός» αρχές Μαρτίου του 2015 καταγράφει να λένε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αλλαγές θα είναι χειρότερος από τους άλλους» και προσθέτουν: «Ο πόνος θα απαντηθεί με πόνο» (αναφέρονται στην Αστυνομία).

Εκείνη την περίοδο ο κ. Πανούσης ζήτησε από τον κ. Λάμπρου να μάθει τι συμβαίνει, αλλά από ότι προκύπτει ότι ο Λάμπρου μιλούσε θετικά για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Απειλές κατά ΠανούσηΚατ΄ αρχάς, ο εισαγγελικός λειτουργός καταγράφει στο πόρισμά του ότι δεν προέκυψε από την έρευνα ότι απείλησαν πολιτικά πρόσωπα τον κ. Πανούση μέσω εγκλείστων στις φυλακές.

Όπως καταγράφει ο κ. Δασούλας, η πρώτη απειλή προκύπτει τον Απρίλη του 2015 όταν δυο
κρατούμενοι συζητούν μεταξύ τους και να λένε, τι θα έκαναν αν δεν ήταν στη φυλακή.

Στο διάλογο αυτό καταφέρονται όχι μόνο σε βάρος του κ. Πανούση αλλά και σε βάρος υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και δικαστικών λειτουργών.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος του κ. Δασούλα αναφέρεται ότι μετά την ψήφιση του νόμου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (Τύπου Γ) και αποσυμφόρησης των φυλακών κ.λπ. και βλέποντας ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους από το κυβερνών
κόμμα, άρχισαν να στρέφονται τόσο κατά του υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του κ. Λάμπρου.

Ενδεικτικά αναφέρεται στο πόρισμα, ότι το επίμαχο διάστημα του Απριλίου 2015 μέχρι τα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους μόνο μια φορά ακούγεται το όνομα του κ. Πανούση, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 έως Μάιο 2015 δεν προκύπτει ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων του κ. Λάμπρου με του κρατουμένους ότι υπήρξαν συγκεκριμένες απειλές σε βάρος του κ. Πανούση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εισαγγελικό πόρισμα ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των κ.κ. Παρασκευοπούλου και Πανούση για την περιβόητη έφοδος της Αστυνομίας στα κελιά κρατουμένων το καλοκαίρι του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου του 2015 έγινε η έφοδος της Αστυνομίας στα κελιά κρατουμένων (μεταξύ αυτών και των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς).

Όμως, οι κρατούμενοι νόμιζαν εσφαλμένα ότι η έρευνα έγινε κατ΄ εντολή του κ. Πανούση -τον οποίο αποκαλούσαν «υπερυπουργό»- αλλά στρεφόντουσαν και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης ότι έχει παραχωρήσει υπερεξουσίες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Αναγκαίο είναι να σημειωθεί ότι η απειλή δεν είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, αλλά απαιτεί έγκληση, δηλαδή κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Τέλος, ο κ. Δασούλας συνεχίζει την έρευνα για την μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας σχετικά με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.

Η ποινική δίωξη για την κατάληψη της Πρυτανείας

Από τον κ. Δασούλα δόθηκε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου ως προς το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάληψη, για όσους δηλαδή παρακίνησαν τους καταληψίες με δημόσιες τοποθετήσεις τους ή με άλλους τρόπους, να προβούν στην κατάληψη.

Το αδίκημα της κατάληψης ή συμμετοχής σε κατάληψη δημόσιου κτιρίου αφορά τα 50 περίπου άτομα (και τους ηθικούς αυτουργούς), τα οποία στις 18 Φεβρουαρίου 2009 εισέβαλαν σε αίθουσα του κτιρίου «Κωστής Παλαμάς» (κέντρο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών) και επιτέθηκαν εναντίον του κ. Πανούση και τον προπηλάκισαν. Η κατάληψη κράτησε 19 μέρες και έγινε με αφορμή το νομοθετικό έργο.

Ο πρώην υπουργός ήταν ομιλητής στην εν λόγω εκδήλωση. Τότε, ο κ. Πανούσης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν και τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, έλαβε εξιτήριο.

Το ιστορικό των καταγγελιών Πανούση

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Νοεμβρίου παρήγγειλε στον κ. Δασούλα την διεξαγωγής δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών ποινικών ερευνών για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, σχετικά με τις αποκαλύψεις του κ. Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, κ.λπ.

Ο πρώτος μάρτυρας που είχε κληθεί και είχε καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν ο κ. Πανούσης.

Οι δύο προκαταρκτικές έρευνες, οι οποίες λόγω της σπουδαιότητας τους ανατέθηκαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δασούλα, αφορούν τα στοιχεία που κατέθεσε στην κυρία Κουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το περιεχόμενο της συνέντευξής του στο Πρώτο ΘΕΜΑ (8 Νοεμβρίου 2015).

Ο κ. Πανούσης σύμφωνα με τα στοιχεία και τους ισχυρισμούς του, δέχεται απειλές κατά της ζωής του και της ζωής μελών της οικογένειας του, ενώ έκανε αναφορά και για εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που είναι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μέρος της πρώτης δικογραφίας που σχηματίστηκε αποτελούσε η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Πανούσης στο Πρώτο ΘΕΜΑ.
Keywords
η ζωη, ζωη, η ζωη, ζωη, κωστής παλαμάς, εν λόγω, συριζα, απεργιες, μμε, μαΐου, καλοκαιρι, ευπ, αθηνα, θεμα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια 8 νοεμβριου, ευπ, θεμα, θητεια, μμε, πλαισιο, πρωτο θεμα, αφορμη, διαστημα, δοθηκε, εγινε, εγγραφα, αιθουσα, εν λόγω, εξετασεις, εξιτηριο, ερευνα, ερευνες, ζωης, υφυπουργος, ιστορικο, κυρια, κτιριο, μαΐου, παντα, ονομα, ρολο, φυλακη, φορα, φυλακες, μια φορα, νοσοκομειο, πληροφοριες, θετικα
Τυχαία Θέματα