Στις 6 συνεδριαζει υπο τον αντωνη σαμαρα η τρικομματικη

17:43 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Με αφορμή το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα η τρικομματική υπό τον Αντώνη Σαμαρά όπου θα επιχειρηθεί το γεφύρωμα διαφορών ενώ θα επιδιώξουν...
οι τρεις αρχηγοί της τρικομματικής να μην καταλυθεί η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος, εν μέσω της σταθεροποιητικής πορείας... όπου όπως θεωρεί ο πρωθυπουργός είναι άκρως αναγκαία για την χώρα και την πορεία της οικονομίας μας.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς
θα παίξει το ρόλο του "γεφυρωτή" ο οποίος θεωρεί ως συμφέρον της κυβέρνησης και της χώρας είναι η διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής, προκειμένου να μη διαταραχθεί η πορεία που έχει σχεδιαστεί με τους διεθνείς εταίρους και που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης της.

Τώρα στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τεθεί το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο", το οποίο επέφερε εμφανείς αναταράξεις στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών κομμάτων.
Θα συζητηθεί συνολικά ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το έργο που επιτελούν συγκεκριμένοι υπουργοί και θα τεθεί χρονοδιάγραμμα για τον ...επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Η συνάντηση έχει στην πραγματικότητα ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνηση.
Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα.
Θα αντιδράσουμε έντονα στην περίπτωση που η κυβέρνηση θάψει το αντιρατσιστικό.

Θα στηρίξει Ρουπακιώτη ο Κουβέλης από την πλευρά του δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,Φώτης Κουβέλης, ενώ αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έχει «παγώσει» ένα σχέδιο νόμου που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και να στηρίξει τις επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.Ενώ αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στην πορεία της κυβέρνησης και να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει:

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δυναμιτίσει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα στην κυβέρνηση.
Σε σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, με την οποία «ενταφιάστηκε» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πετώντας ταυτόχρονα το «μπαλάκι» στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο εταίροι της κυβέρνησης καλούνται να αποδείξουν εάν εννοούν όσα λένε τον τελευταίο καιρό στη σύσκεψη της Δευτέρας, στην οποία θα κριθεί και ο «βαθμός δορυφοροποίησής τους» από τη ΝΔ.΄

Στην ατζέντα και το θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ
Ως κεραυνό έπεσε και το κλείσιμο της ΕΡΤ, με το κλείσιμό της και άνοιγμα της με λιγότερο κατά 2000 υπαλλήλους σύμφωνα με την Real news κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα αφού η τρόικα έχει ζητήσει απολύσεις και συρρίκνωση...
Πάντως στην σύσκεψη όπως μαθαίνουμε θα παραβρεθεί και η διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και οι εκπρόσωπο των κομμάτων όπου είχε προγραμματιστεί να εξετάσουν και το θέμα των συμβασιούχων μεταξύ άλλων...
Είναι αλήθεια ότι το θέμα ΕΡΤ είχε προγραμματιστεί πριν το σχετικό δημοσίευμα να συζητηθεί με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Σημαντική συνάντηση στις 6 λοιπόν υπό το Σαμαρά ο οποίος δημοσκοπικά υπερέχει...

Σας ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα