Στις 27 ιουνιου η γενικη συνελευση της eurobank

15:15 4/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Για τις 27 του Ιουνίου καθόρισε η Eurobank την τακτική της γενική συνέλευση με θέμα και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών μέχρι ποσού 580 εκατ. ευρώ και έκδοση νέων κοινών μετοχών για...
ιδιωτική τοποθέτηση στους κατόχους πέντε σειρών υβριδικών τίτλων και στους κατόχους μίας σειράς τίτλων μειωμένης εξασφάλισης με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης
των υφισταμένων κοινών και προνομιούχων μετόχων της.
Στην τακτική γενική συνέλευση της 27ης Ιουνίου δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει όποιος εμφανίζεται μέτοχος κοινών μετοχών της τράπεζας στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων που διαχειρίζεται η Ελληνικά Χρηματιστήρια κατά την έναρξη της 5ης ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της τακτικής γενικής συνέλευσης.
Παράλληλα η τράπεζα κατά την τακτική της συνέλευση θα προχωρήσει στην έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2012 και των εκθέσεων του Δ.Σ. και των ελεγκτών, ενώ θα απαλλαγούν τα μέλη του Δ.Σ. και οι ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση του 2012.
Επίσης θα εκλεγεί εταιρεία ορκωτών για τη χρήση 2013, αλλά και νέο διοικητικό συμβούλιο λόγω της λήξης της θητείας του παρόντος. Θα καθοριστούν νέα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και μέλη της Επιτροπής Ελέγχου. Σημειώνεται πως το καταστατικό της τράπεζας δεν προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής των μετόχων στην τακτική γενική συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυστική παρουσία τους στον τόπο διεξαγωγής της ούτε τη δυναότητα ψήφου εξ' αποστάσεως είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε με αλληλογραφία.
Keywords
Τυχαία Θέματα