Στις 12 το μεσημερι στο σελι ρεθυμνου η κηδεια του βαγγελη

09:20 17/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Στο Σελί Ρεθύμνου γράφεται στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας του θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η σορός του άτυχου νέου, που...
συνόδευαν συγγενείς και φίλοι καθώς και πολίτες που, όπως είπαν, έκαναν το ταξίδι για να βρεθούν κοντά στην οικογένεια και να συμπαρασταθούν στο πόνο της, έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ.

Εκεί είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί, από το Ρέθυμνο, φίλοι και συγγενείς του άτυχου νέου που ζητούσαν
να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του 20 χρόνου. Η σορός του άτυχου νεαρού, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρεται στο Ρέθυμνο.

Άφωνη η γειτονιά του Βαγγέλη, στο χωριό του Αρμένοι, εγκλωβισμένη συναισθηματικά η κοινή γνώμη σε όλο το νησί, μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του μιας και - σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας από την ημέρα της εξαφάνισής του - δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εκφοβισμό, την απαξίωση και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχόταν από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, φίλη του 20χρονου δήλωσε πως ο Βαγγέλης «σε καμία περίπτωση δεν ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να εμπλέξει τους γονείς του ή την ευρύτερη οικογένεια του στο πρόβλημα που βίωνε... Αν και ήταν ανοιχτός χαρακτήρας, είχε κλείσει βαθιά μέσα του, από περηφάνια και μεγάλη αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια του, όλα όσα των βασάνιζαν... Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, μετά και από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής -και όχι μόνο κοινωνίας-, οφείλει να αποδώσει ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν».

Το αποτύπωμα του τραγικού χαμού του Βαγγέλη θα μείνει, όπως όλα δείχνουν, για πολύ καιρό στην Κρήτη. Στα σχολεία, ήδη από σήμερα, ξεκίνησε μία μεγάλη καμπάνια για τον σχολικό εκφοβισμό, με αναφορά στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύντομα θα διοργανωθούν και σχετικές με το θέμα εκδηλώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα