Στην κρήτη ο παυλόπουλος για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της βιάννου

10:33 17/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Βιάννου και επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ . Βιάννου.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της Ένωσης αναφέρουν:

“O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τόσο κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως ανώτατος πολιτειακός άρχων, όσο και κατά το προηγούμενο διάστημα, ως διαπρεπής καθηγητής της Νομικής και βουλευτής, έχει επιδείξει συνεπή και θετική στάση στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Θεωρούμε ότι η υποστήριξη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του παλλαϊκού αιτήματος της απόδοσης των γερμανικών οφειλών είναι κρίσιμης σημασίας, συνιστά ενθάρρυνση για πλέον έντονους αγώνες από μέρους του λαού μας και όλων των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, και θα υποκινήσει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογους θετικούς πολιτικούς και νομικούς χειρισμούς”.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

– 8:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο της τελετής με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεων τιμών της ΣΕΑΠ και της Στρατιωτικής Μπάντας της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

-10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

-11.00 π.μ.: Τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στη θέση Σελί Αμιρών, επιμνημόσυνη δέηση υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος από το δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω κ. Πέτρο Μηλιαράκη, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου, απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη χορωδία του Δήμου Βιάννου “Στάθης Μάστορας”, βουβός πεντοζάλης του πένθους από τη σχολή χορού Χριστόφορου Μπριντάκη και τελετή-αποχώρηση επισήμων.

-12:15 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, στο Σελί Αμιρών, τελετή για την ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Δήμου Βιάννου και ως επίτιμου προέδρου της Ένωσης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

12.55 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ταβέρνα «Σελί».

13.00 Γεύμα προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρατιθέμενο από το δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη.

15.25 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα