Στη θεσσαλονικη μεταφερουν τον αγωνα οι απολυμενοι-εργαζομενοι της ερτ!

13:47 3/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μετά από 15 μήνες αγώνων για να κρατηθεί ανοιχτεί η δημόσια τηλεόραση, οι εργαζόμενοι απολυμένοι της ΕΡΤ, μεταφέρουν τη μάχη στη συμπρωτεύουσα για λίγες ώρες. Ο πρωθυπουργός...
φαίνεται ότι κατά την ολιγόωρη παραμονή του θα περάσει δύσκολες στιγμές.

Eνα χρόνος τώρα, μετά τις περσινές εξαγγελίες από τη Θεσσαλονίκη για νέο τηλεοπτικό φορέα, στη θέση του καταργηθέντος, με ένα νέο και σύγχρονο “BBC”
όπως είχε υποσχεθεί, δεν έγινε. Αντίθετα το ραδιομέγαρο λυμαίνονται φατρίες και μαφία, που έχουν ριζώσει καλά μέσα στα σπλάχνα της ΕΡΤ σαν βδέλλες και δεν θέλουν να ξεκολλήσουν.

Με ανακοινώσεις τους ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και άλλες οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν μαζί τη μάχη της ενημέρωσης για μια ανοιχτή και ελεύθερη ΕΡΤ. Τόπος συνάντησης θα είναι η ΕΡΤ3.

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοινωσή της τονίζει:

«Το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση για να ενωθούν με τις συγκεντρώσεις των άλλων εργαζομένων, συγκροτώντας τη μεγάλη διαδήλωση με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με ορμητήριο την ΕΡΤ3.

Στο μαχητικό αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση θα διακηρύξουν την πλήρη αντίθεσή τους και στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, μέσα στο γενικό αγωνιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση της ανεργίας, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, διασφάλιση των μισθών, των ταμείων και των συντάξεων, ανακούφιση των συνταξιούχων και των ανέργων».

Και η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την προάσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και τον τερματισμό της αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας, η οποία ευθύνεται για την γιγάντωση της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας».

Τέλος η ΠΟΣΠΕΡΤ σε μια σκληρή ανακοίνωση, καλοί τους εργαζόμενους σε μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Γράφει:

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6:00 Μ.Μ στο άγαλμα Βενιζέλου στη ΔΕΘ. Οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ευρώπη, παντού.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και των ΜΜΕ , Αγωνιζόμαστε – Διαδηλώνουμε όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση τους έφερε στην ανεργία τη φτώχια την εξαθλίωση και κατά του ξεπουλήματος όποιου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ έχει απομείνει.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ! Ενάντια:
στην κατάλυση του συντάγματος
στο «μαύρο στην ΕΡΤ»
στα λουκέτα στο δημόσιο, δημοτικό και ιδιωτικό τομέα
στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.
στο ξεπούλημα όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών
στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις επιστρατεύσεις απεργών.
στα μνημόνια του ξεπουλήματος ,της φτώχιας και της εξαθλίωσης.
στα εγκλήματα της φαύλης κυβέρνησης.
στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους.
στο φασισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ,ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ – ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .

Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελεί το όπλο για τους εργαζόμενους απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε ΕΚΕΙ γιατί ο αγώνας – ΕΙΝΑΙ και δικός μας αγώνας !

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ και η ΠΟΕΣΥ, δρομολογούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Γραμματεία της ΠΟΕΣΥ, στο τηλέφωνο 210-3639881.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΦΑΥΛΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα