Στη συρια ο νεος ειδικος απεσταλμενος του οηε...

17:46 10/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Στη Δαμασκό έφτασε ο νέος ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, μετά τον διορισμό του, τον περασμένο Ιούλιο...

Ο ντε Μιστούρα κατέλυσε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της συριακής πρωτεύουσας συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή του, τον Αιγύπτιο διπλωμάτη Ράμζι Εζεντίν Ράμζι και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μόκνταντ.
«Τώρα παρατηρούμε, ακούμε, και μετά θα μιλήσουμε», δήλωσε ο νέος απεσταλμένος στους δημοσιογράφους, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλάνα του, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας,
Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης αναμένεται να συνομιλήσει με Σύρους αξιωματούχους για «τις προοπτικές μιας λύσης» της πολυμέτωπης σύγκρουσης που σπαράσσει τη χώρα από τον Μάρτιο του 2011, ενώ πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους της εσωτερικής αντιπολίτευσης.
Ο ντε Μιστούρα, που αντικατέστησε στις 10 Ιουλίου τον Αλγερινό βετεράνο διπλωμάτη, Λάκνταρ Μπραχίμι, εκπροσωπεί μόνο τον ΟΗΕ ενώ ο Μπραχίμι, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από δύο χρόνια άκαρπων προσπαθειών για ειρήνευση, ήταν κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.
Όλα αυτά τη στιγμή, που από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι.
Keywords
Τυχαία Θέματα