Σταθακhς: ektoς πραγματικοτητας η συζητηση για εκχωρηση στεγαστικων δανειων σε ''κορακια''...

Να αποκρούσει τις καταγγελίες περί αιφνιδιασμού της κοινωνίας με λήψη επώδυνων μέτρων ...
που δεν υπήρχαν στην προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου πακέτου προαπαιτούμενων.

Με την τελική του τοποθέτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που εκχωρεί σε distress funds, μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, ο κ. Σταθάκης
υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που ψηφίζονται περιλαμβάνονταν στην προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες πήγαν στις κάλπες γνωρίζοντας τι έρχεται.

Πάντως, ο υπουργός δεν κατάφερε ούτε στο παρά πέντε της συζήτησης να άρει την έντονη ανησυχία ότι το επόμενο διάστημα θα εκχωρηθούν και τα στεγαστικά δάνεια στα «κοράκια» των αγορών καθώς περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές.

«Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ρητά διατυπώνεται ότι απελευθερώνονται μόνο τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και εξαιρούνται στεγαστικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικά», είπε ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει: «Η συζήτηση για μελλοντική απελευθέρωση στεγαστικών - μέχρι και για δάνεια αγροτών άκουσα – είναι εκτός πραγματικότητας».

«Τον Φεβρουάριο όταν ρυθμίσουμε τον τρόπο προστασίας γι' αυτές τις κατηγορίες, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε», σημείωσε.

Τέλος, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τροπολογία που κατέθεσε, ο υπουργός υπογράμμισε πως «διασφαλίζεται πλήρως και ρητά ότι δεν χειροτερεύει η δικονομική θέση οφειλέτη και εγγυητή σε οποιαδήποτε μεταβίβαση δανείου».
Keywords
Τυχαία Θέματα