Στα πρωτοσελιδα των μεγαλυτερων ξενων εφημεριδων οι ελληνικες εκλογες

09:27 17/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Πρωτοσέλιδα διεθνών ΜΜΕ επικεντρώνονται στις σημερινές εκλογές στη χώρα, σημειώνοντας της σημασία τους για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και το μέλλον του κοινού νομίσματος στο σύνολο του. Ο ανταποκριτής της...
βρετανικής εφημερίδας «The Observer», σημειώνει πως «όόι εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουν πως οι επιλογές τους είναι ανάμεσα σε βασανιστικά μέτρα λιτότητας και μία έξοδο από την
ζώνη του ευρώ».

Το βρετανικό People τιτλεί «It is D-Day for Greece» -Ημέρα “D” για την Ελλάδα- με το γράμμα “D” να αναφέρεται στη δραχμή. Όποιο και να είναι το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνει το άρθρο, οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά δύσκολα χρόνια.

Το σημερινό αδιέξοδο για την Ελλάδα οφείλεται τόσο στα δεινά που αντιμετωπίζει με την οικονομία της όσο και στο παληκμασμένο πολιτικό της σύστημα, υπογραμμίζει το κύριο άρθρο στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde, η οποία πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα τόσο για τις σημερινές κρίσιμες εκλογές στη χώρα, όσο και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με το θέμα της μετανάστευσης και της ασφάλειας να υπογραμμίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικά.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN πραγματοποιεί επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα με αφορμή τις σημερινές επαναληπτικές εκλογές στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα