Σια αναγνωστοπουλου: μετεγγραφες σε ολους με 5 μορια - συστηνεται επιτροπη ενστασεων...

18:02 23/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Ανοιχτό «παράθυρο» για περισσότερες μετεγγραφές φοιτητών άφησε ...
η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία φοιτητών, που είχε σήμερα.

Μιλώντας στους φοιτητές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Αναγνωστοπούλου επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να πάρουν μετεγγραφή όλοι όσοι συγκέντρωσαν από 5 μόρια και πάνω, καθώς τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνηση, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις δυσκολίες που έχουν προκύψει,
λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ίδια φέρεται να είπε στους φοιτητές ότι το υπουργείο Παιδείας επισπεύδει την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει τη σύσταση Επιτροπής Ενστάσεων, όπου οι φοιτητές θα μπορούν να απευθύνονται για την επανεξέταση της αίτησής τους.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, «κατέστη σαφής η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για διαρκή διάλογο και συνεχή επαφή με τους φοιτητές για κάθε πρόβλημα της φοιτητικής κοινότας» και τονίστηκε ότι «τόσο η ίδια (σ.σ. η Σία Αναγνωστοπούλου) όσο και η κυβέρνηση, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης».

Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει η κυρία Αναγνωστοπούλου, χθες, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή.

Η αναπληρώτρια υπουργός γνωστοποίησε ότι αναζητείται σύννομος τρόπος, χωρίς να παραβιαστεί το άρθρο 16, ώστε να μετεγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.

«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες. Μην μου λέτε, λοιπόν, ότι με αυτό τον τρόπο αποκλείουμε φοιτητές. Ίσα-ίσα, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Για το εξάμηνο, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι δεν χάνεται για κανέναν φοιτητή, για τον απλό λόγο ότι μπορεί να δώσει την εξεταστική. Παράλληλα, αναγνώρισε την αναγκαιότητα της αλλαγής του νόμου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

«Αυτό θα γίνει από του χρόνου, γιατί θα έχουμε ηλεκτρονική συμπλήρωση όλων των στοιχείων ευθύς εξαρχής, με το που εγγράφεται ένας φοιτητής. Αλλά προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το ζήτημα και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές μάς επιτρέπει ο ήδη υπάρχων νόμος και το Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.
Keywords
Αναζητήσεις
σία αναγνωστοπούλου μετεγραφεσ
Τυχαία Θέματα