Σεντρα στη λασπη...

23:28 17/8/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ" Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γ. Αλαφούζος έκανε σέντρα στο δικό του «πρωτάθλημα». Το «πρωτάθλημα» της... κακοπιστίας, της λάσπης, της δυσφήμισης και κατασυκοφάντησης της διαιτησίας και εν τέλει, των θεσμικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Με δήλωσή του, πού βγήκε προς τα έξω σαν δηλώσεις κύκλων της πράσινης ΠΑΕ, έψεξε την στάση της ΕΠΟ
για τον τρόπο με τον οποίο «προσγειώθηκε πάλι» στους πίνακες ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Σπάθας. Και αυτό το γεγονός, πάντα κατά τον κ. Αλαφούζο, «φανερώνει ότι κάποια πράγματα πολύ δύσκολα θα αλλάξουν», αλλά «ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να τα αφήσει έτσι και θα συνεχίσει να τα καταγγέλλει», ήταν η σαφέστατα απειλητική επωδός των δηλώσεων.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ αντέδρασε άμεσα σ’ αυτές τις απόλυτα υποβολιμαίες και σίγουρα «εκβιαστικές» ( ως προς τον στόχο του πρώιμου «επηρεασμού» του αρχιδιαιτητή Ντάλας με ταυτόχρονη την επίδειξη της επικοινωνιακής δύναμης πού προσφέρεται από την ιδιοκτησία τηλεοπτικού καναλιού ) ανακοινώνοντας το αυτονόητο : Ότι η σύνθεση των πινάκων διαιτητών, οι ορισμοί τους, η αξιολόγησή τους και πάν ό,τι αφορά την ελληνική διαιτησία, ρυθμίζεται και καθορίζεται από τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή Χιού Ντάλας, ο οποίος επελέγη με την σύμφωνη γνώμη ΚΑΙ του Παναθηναϊκού !

Ο κ. Αλαφούζος όμως, επιμένει και έχει τους λόγους του να επιμένει ( αναφερθήκαμε παραπάνω ) και επανήλθε στο θέμα του πίνακα των διαιτητών, βάζοντας στην κορυφή το όνομα του Ηλία Σπάθα. Η νέα δήλωση έγινε αμέσως μετά το … υπερθέαμα του φιλικού αγώνα με την Παναχαϊκή, όπου, ως φαίνεται, χαράχτηκε και η συνέχιση της ίδιας περσινής τακτικής.

Και αυτή τη φορά, ο κ. Αλαφούζος ήταν πιο συγκεκριμένος : «Ας τον ενημερώσουν ( σ.σ. τον Ντάλας ) για παράδειγμα τι εστί Σπάθας, ας του περιγράψουν τα κατορθώματά του, με αποκορύφωμα την τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος κι’ έπειτα ας βρουν το θάρρος ή το θράσος να μιλήσουν για αβάσιμες αμφιβολίες στο μυαλό και τον ψυχισμό του μέσου φιλάθλου», δήλωσε.

Διαστρεβλωτής της αλήθειας

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, ότι ο κ. Αλαφούζος ( μέσω «κύκλων» ή απ’ ευθείας, δεν έχει καμία σημασία, διότι αυτός κάνει κουμάντο και χωρίς την δική του άδεια δεν κινείται απολύτως τίποτα στον ΠΑΟ ) εκτός από φιλύποπτος, άδικος και κακόπιστος σ’ αυτή την περίεργη ιστορία ( με πολύ σημαντικές προεκτάσεις ) είναι και διαστρεβλωτής της αλήθειας και της πραγματικότητας. Εκτός βέβαια, αν είναι απλά και μόνον ανίδεος, ή άσχετος με το αντικείμενο, πράγμα πού δεν αποκλείεται σαν πιθανότητα, αλλά είναι και πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει μεταξύ του ΠΑΟ και του διαιτητή Ηλία Σπάθα.

Ο εν λόγω διεθνής διαιτητής, από την ημέρα πού πρωτο-συμπεριλήφθηκε στον πίνακα διαιτητών Α’ Εθνικής ( πριν από οκτώ χρόνια ) έχει διευθύνει δεκατρία παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Σ’ αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε ΔΕΚΑ ΝΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ και ΜΙΑ μόνον ήττα, αυτή στην οποία αναφέρεται ο κ. Αλαφούζος, από την Ξάνθη στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής περιόδου.

Οι δύο ισοπαλίες του Παναθηναϊκού σε αγώνες με διαιτητή τον Σπάθα, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και με τον Ατρόμητο, όπου η πράσινη ομάδα προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτυ πού αμφισβητήθηκε έντονα από τον Ατρόμητο.

Αυτό είναι το ιστορικό των αγώνων πού έδωσε η ομάδα του κ. Αλαφούζου με διαιτητή τον κ. Σπάθα. Ας πάμε όμως και στο περσινό στην Ξάνθη, όπου ο Παναθηναϊκός ΕΧΑΣΕ με σκορ 3-1. Ο κ.Σπάθας στο 16’ του αγώνα, καταλόγισε πέναλτυ –αποβολή σε βάρος του Κουτρουμπή, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟ να συνεχίσει με δέκα παίκτες. Το πέναλτυ δόθηκε όταν σε σουτ ποδοσφαιριστή της Ξάνθης ο Κουτρουμπής απέκρουσε με το χέρι, μπροστά από τον τερματοφύλακα της ομάδας του. Αυτό το χέρι του πράσινου αμυντικού, αμφισβητήθηκε ΜΟΝΟΝ από τον ΠΑΟ και φυσικά, τα ΜΜΕ πού άμεσα ή έμμεσα ΕΛΕΓΧΕΙ ο κ. Αλαφούζος.

Αν αυτή η διαιτησία, ή μάλλον το πέναλτυ πού αμφισβήτησε ο ίδιος, είναι στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να λάβει υπ’ όψιν της η … ΕΠΟ και να … μην αφήσει τον Κ. Ντάλας να συμπεριλάβει τον Σπάθα στον πίνακα, μόνον άσχετοι, προκατειλημμένοι ή απλά κατά σύστημα, πρακτική και συνείδηση ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ του πρωταθλήματος θα μπορούσαν ποτέ να υποστηρίξουν.

Και γνωρίζει και … ορίζει τον Σπάθα ο Ντάλας !

Πάμε όμως και στην υπόθεση της κρίσεως του κ. Ντάλας, ο οποίος – ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών της ΟΥΕΦΑ ( πρόεδρος είναι ο κ. Κολίνα ) γνωρίζει άριστα τον Ηλία Σπάθα, τόσο, ώστε να μην έχει ανάγκη των … «συμβουλών υγείας» του κ. Αλαφούζου και των «κύκλων» του. Και εδώ όμως, αρχίζει η παράθεση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ πού είναι ΑΜΕΙΛΗΚΤΑ καταρριπτική για τους ισχυρισμούς του κ. Αλαφούζου.

Μέσα στο τελευταίο δίμηνο ( Ιούλιος – Αύγουστος ) ο Ηλίας Σπάθας διηύθυνε τους αγώνες Χάποελ Περ Σεβάχ – Σπλίτ Κροατίας και Αστρα Ρουμανίας – Λίντερε Τσεχίας για το Γιουρόπα Λιγκ καθώς και το διεθνές φιλικό Καλλονή – Ουντινέζε στη Μυτιλήνη. Ακόμη, έχει ορισθεί ήδη να σφυρίξει στις 29 Αυγούστου το Λιλ – Γκρασχόπερς με τέταρτο τον Σιδηρόπουλο και στις 3 Σεπτεμβρίου το διεθνές φιλικό Ιρλανδίας – Ομάν.
Ολοι αυτοί οι ορισμοί, όπως και ο ΚΑΘΕ ορισμός σε διεθνείς αγώνες, γίνονται από τον κ. Ντάλας ! Ο οποίος, βεβαίως, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ της ΕΠΟ χρησιμοποιεί τον Ηλία Σπάθα ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ !

Άλλη ανακρίβεια του κ. Αλαφούζου, είναι ότι ο Σπάθας «προσγειώθηκε πάλι στους πίνακες» ! Αλήθεια, πότε … είχε ΒΓΕΙ από τους πίνακες ο Σπάθας και … δεν το ξέρουμε εμείς ; Μήπως ξέρει ο κ. Αλαφούζος να μας ενημερώσει ; Διότι τέτοια ενέργεια, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ. Ο Σπάθας, καλώς ή κακώς, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ στον πίνακα διαιτητών Σούπερ Λίγκας.

Τι από τα δύο συμβαίνει, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο κ. Αλαφούζος, πού επίσης, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει μόνος του μπροστά από τον ανεμιστήρα λάσπης, διότι έτσι γίνεται γραφικός και χάνει την αξιοπιστία του. Βγήκε λοιπόν πράγματι ο Σπάθας από τον πίνακα, ή απλά, έτσι ΤΟΥ ΔΙΕΒΙΒΑΣΕ κάποιο πουλάκι από τους ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ πού υπάρχουν σε κάθε γωνιά του Γουδή ;

Με τιποτένιους συμμάχους – κολαούζα στον αποκριάτικο αγώνα της … «εξυγίανσης» !

Και τώρα το πιο σημαντικό, πάντα κατά την άποψή μου, ερώτημα προς τον κ. Αλαφούζο.
Αλήθεια, ΤΙ ΕΓΙΝΕ στην Ξάνθη, κύριε Αλαφούζε ; Δεν εννοώ για τις ΤΡΙΧΕΣ περί του πέναλτυ – αποβολή του Κουτρουμπή, αλλά γενικά για την … «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», πού λένε. Ξέρετε κάτι για τον αγώνα εκείνο, πού δεν το λέτε ; Εχετε ακούσει τίποτα «παράξενο» και δεν θέλετε να το δημοσιοποιήσετε ;

Είναι γεγονός, ότι μετά από τέτοιους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ βαθμολογικά αγώνες, κατά κανόνα ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, όλα, βεβαίως, σε επίπεδο σεναρίων. Ποτέ με στοιχεία και αποδείξεις. Η μόνη αυταπόδεικτη πραγματικότητα είναι ότι η Ξάνθη έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε, όπως και κέρδισε, ασχέτως της όποιας ακούσιας ή εκούσιας, δίκαιης ή άδικης, «συμβολής» του διαιτητή. Αν δεν κέρδιζε, θα ΕΠΕΦΤΕ αυτομάτως.

Τι έχετε ακούσει λοιπόν, κ. Αλαφούζο; Και αν έχετε ακούσει αυτά πού κυκλοφόρησαν, γιατί δεν βγαίνετε να τα πείτε, αυτά πού ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ούτε την ΕΠΟ ( ιδανικός και … εξυπηρετικός των σχεδίων σας σάκος του μποξ, έτσι ; ) ούτε και την έκβαση του πρωταθλήματος ; Αυτά πού ακούστηκαν και πού ίσως να αφορούν κάποιο ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ πρόσωπο, στενό φίλο υψηλά ιστάμενου στελέχους της Ξάνθης ;

Εκεί, όμως, χρειάζεται θάρρος. Εκεί … κάνει τζιζζζ ! Εκεί … δεν τολμάμε να ακουμπήσουμε, ακόμη και αν ξέρουμε πολύ καλά, αν τα έχουμε μάθει όλα.

Όχι, δεν συμφέρει επ’ ουδενί τον κ. Αλαφούζο να ανοίξει τώρα άλλα μέτωπα, με δύσκολους «αντιπάλους». Του αρκεί ο σάκος του μποξ πού λέγεται ΕΠΟ και βεβαίως, αυτός πού δεν μπορεί, λόγω ΥΨΟΥΣ να ακουμπήσει, αλλά προσπαθεί να τον πολεμήσει με λάσπη, κραυγές, αφορισμούς και αναθέματα : Ο ερυθρόλευκος γίγαντας !
Του αρκεί να το παίζει μπροστάρης σε μία υποκριτική, ψεύτικη και αποκριάτικη, δήθεν … «εξυγίανση», ακολουθούμενος από άλλους, μικροσκοπικούς, ανίκανους, τιποτένιους ποδοσφαιρικούς «συμμάχους», πού παίζουν τον ρόλο «κολαούζων» τα οποία προσκολλούνται στο σώμα του καρχαρία, τρεφόμενα από αυτά πού καθαρίζουν. Πέρυσι ήταν ένας μόνιμος και ένας κατά περίπτωση. Και για φέτος υπάρχει ήδη ένας μόνιμος. Αντε, στο δρόμο, να γίνουν δύο. Παραπέρα, άλλους συμπορευόμενους στο δρόμο της … «εξυγίανσης», δεν έχει. Ούτε και θα μπορέσει να βρεί…
Keywords
Τυχαία Θέματα