Σεναρια για την υγεια του επιτιμου παπα...

09:42 12/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Όταν η είδηση-βόμβα της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι αποσύρθηκε από τη θέση του για τους λόγους υγείας τους οποίους επικαλέστηκε. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ...
η Παλόμα Γκόμεζ Μπορέρο, δημοσιογράφος της ισπανικής El Pais ειδική επί θρησκευτικών θεμάτων, ίσως η κατάσταση του «επίτιμου» πλέον Ποντίφικα να είναι πράγματι κλονισμένη.

Παρότι ο εκπρόσωπος του Βατικανού προσπαθεί να καθησυχάσει τους πιστούς λέγοντας πως ο Γιόσεφ Ράτζινγκερ «δεν υποφέρει από
κάποια συγκεκριμένη ασθένεια και τα προβλήματά του είναι συνδεδεμένα με την ηλικία του», η Μπορέρο δε δείχνει να πείθεται.

Η ίδια υποστηρίζει πως ο 85χρονος υποφέρει εδώ και καιρό από προβλήματα υγείας και αυτό αρκεί να το επιβεβαιώσει κανείς αν δει τις φωτογραφίες του από τον Ιανουάριο μέχρι την 11η Φεβρουαρίου όταν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.
Την ημέρα της παραίτησής του, μάλιστα, το σώμα του φαινόταν καταπονημένο και αδυνατισμένο, ο βηματισμός του αργός, ενώ υποβοηθείτο από μπαστούνι και η φωνή του ακουγόταν πιο αδύναμη.

«Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, η φυσική επιδείνωση του Βενέδικτου 16ου ήταν εντυπωσιακή», υποστηρίζει η δημοσιογράφος, η οποία υποθέτει ότι «συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό».

Άλλωστε, λίγο πριν αποχωρήσει για το Καστέλ Γκαντόλφο, ο Πάπας είχε ήδη υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις ρουτίνας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί να πάσχει από καρκίνο ακόμα και από Αλτσχάιμερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα