Σκέφτονται να λήξουν την απεργία οι συνδικαλιστές της ποε οτα

11:43 27/6/2017 - Πηγή: Fimotro

Θετικές εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να έχουμε εντός της ημέρας μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα σκουπίδια τέθηκαν νέες προτάσεις που είχε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΟΤΑ Νίκος Τράκας, αμέσως μετά την έξοδο της επιτροπής από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης επισήμανε ότι η συνάντηση διεξήχθη

σε πολύ καλό κλίμα και αυτήν την ώρα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΟΤΑ, προκειμένου σε μία ώρα από τις 11:30 να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο Ν. Τράκας επίσης δήλωσε πως υπήρξαν βελτιώσεις στην τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, καθώς ελήφθη υπόψιν και η πρόταση της Ομοσπονδίας.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, που ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημειώθηκε ένταση με συμβασιούχους εργαζόμενους της ΠΟΕΟΤΑ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Άμεσα επενέβη η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν και ταυτόχρονα τους απομάκρυναν.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα, Τρίτη στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Σκουρλέτης: Μεταφράζοντας το κλίμα της συζήτησης, νομίζω ότι πρέπει να αισιοδοξούμε

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ήταν παρών στο κρίσιμο τετ α τετ με τους εργαζομένους στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε πως «μεταφράζοντας το κλίμα της συζήτησης, νομίζω ότι πρέπει να αισιοδοξούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα