Σε δοσεις οι αρχαιρεσιες των ιατρικων συλλογων...

21:31 15/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Με διαφορά… έξι μηνών θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ανακοίνωσε ότι οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους θα γίνουν...
στις 12 Οκτωβρίου 2014 – τη σχετική απόφαση έλαβε, όπως εξηγεί, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως της 24ης Μαρτίου 2014 (ΦΕΚ 73 Α΄24.3.2014) Νομοθετικής ρύθμισης για παράταση των εκλογών των γιατρών έως 31 Οκτωβρίου 2014.

Ο ΠΙΣ αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις… ασφαλείας από τις λοιπές εκλογικές αναμετρήσεις
του ερχόμενου μήνα –δημοτικές, ευρωεκλογές- και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον –και την ψήφο- των μελών του το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ωστόσο, ο δεύτερος μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, εκείνος της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο Σύλλογος της Λάρισας ανακοίνωσαν ότι οι εκλογές στα θεσμικά τους όργανα θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα, όπως είθισται να γίνεται – ο μήνας Μάιος ήταν παραδοσιακά μήνας εκλογών για το ιατρικό σώμα καθώς τότε έληγαν οι θητείες των οργάνων- αλλά και γιατί τα προβλήματα των Ελλήνων ιατρών δεν μπορούν να περιμένουν.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, «η 12η Οκτωβρίου δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες έξω από κάθε άλλη αυτοδιοικητική ή εθνική εκλογική διαδικασία, προκειμένου να αναδείξουν τις νέες ηγεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους, οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία του ιατρικού κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Φεβρουάριο του 2015 θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Μάλιστα, ο ΠΙΣ καλεί τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας «να επιδείξουν πνεύμα ενότητας το οποίο πρέπει να διακατέχει την ιατρική κοινότητα, τους Ιατρικούς Συλλόγους, να συναισθανθούν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ιατρούς της χώρας συνολικά και να συμπορευτούν με τις αποφάσεις του κεντρικού οργάνου, το οποίο είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος».

«Κάθε άλλη δικαιολογία ή πρόφαση, ηθικά και συνδικαλιστικά δεν είναι δικαιολογημένη και ο ιατρικός κόσμος θα βγει ζημιωμένος από τυχόν παρεκκλίσεις, οι οποίες οδηγούν μαθηματικά σε διχαστικές ενέργειες» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει εκλογές τον Μάιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, γιατί «εν όψει των μεγάλων προβλημάτων και των κυοφορούμενων εξελίξεων τόσο στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, στο ΠΕΔΥ και στο ΕΣΥ, των εφαρμοζόμενων αυθαίρετων και επικίνδυνων πολιτικών που απειλούν με αφανισμό τα ιατρεία, των σκοτεινών σχεδιασμών για την ιατρική εκπαίδευση και της λεηλασίας του ΤΣΑΥ, είναι αναγκαία η ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης και εκπροσώπησης των γιατρών της Θεσσαλονίκης».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα