Σε αλλαγες προχωρα ο....αντωνης σαμαρας

11:04 29/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τελευταία προχωρά σε αλλαγές σε όλα τα μέτωπα με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό τις χώρας. Η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην...
θέση του επιτρόπου δείχνει περίτρανα ότι ξεκινά η διαχείριση μιας νέας οικονομικής σελίδας της Ελλάδος....Η απομάκρυνση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ δείχνει επίσης ότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν τον σημαντικότερο οικονομικό πυρήνα εσόδων της
χώρας για την κυβέρνηση. Πολλά ακούστηκαν και για διαφωνίες της απερχούσας διοίκησης σχετικά με τον ΟΛΠ αλλά και για σημαντική "κωλυσιεργία" σε πολλά θέματα του ταμείου...Σε δράση βρίσκεται και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά σε συνεργασία με τον k. Χρύσανθο Λαζαρίδη και την k. Σοφία Βούλτεψη να χαράζουν την γραμμή της κυβέρνησης η οποία περιλαμβάνει και αλλαγές στην σύνθεση του εποπτικού συμβουλίου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στις 21 Αυγούστου που λήγει θητεία του.
Πάντως εκλογικά τώρα με αφορμή τα σχόλια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο εντευκτήριο της βουλής ότι θα πάμε «κανονικά» τον Μάρτιο για Πρόεδρο της δημοκρατίας και θα επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία έχουν «φουντώσει» τα σενάρια όπως έχω ξαναγράψει και τα σχόλια για το θέμα. "Δεν πάμε σε εκλογές" ανέφερε ο πρωθυπουργός σε πηγαδάκι στο εντευκτήριο της Βουλής.Ο πρωθυπουργός μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση του λέγοντας στους βουλευτές "Δεν πάμε σε εκλογές. Πιστεύω ότι τους 180 βουλευτές για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα τους πιάσουμε". Ο πρωθυπουργός μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και μίλησε για αρκετή ώρα με τους βουλευτές.

Αναλύοντας όμως τα σενάρια περί της εκλογής του Προέδρου της δημοκρατίας καταλήγουμε στα εξής πιθανά συμπεράσματα:
1) Να βρεθούν οι 180 και πλέον βουλευτές και να γίνει η εκλογή του Προέδρου χωρίς εθνικές εκλογές και η κυβέρνηση να συνεχίσει κανονικά έως το 2016 το έργο της.
2) Να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές οπότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Στο δεύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν ναι μεν θα βγει πρώτο κόμμα αλλά δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση διότι:

Το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολο να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλει να διατηρήσει τα ποσοστά του.
Η ΑΝΕΛ θα μειώσει το ποσοστό της.
Η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταφέρει να μπει στη βουλή.
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν και για τίποτα.
Το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη το συμφέρον του είναι να κρατά αποστάσεις και να μην συνεργαστεί.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Συμπερασματικά: εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει στις πιθανές εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας (το πιο πιθανό σενάριο) τότε στις εκλογές δεύτερου γύρου, κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει και πάλι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα υποστηριχθεί από τα υπόλοιπα κόμματα αφού το κλίμα μετά το Δεκέμβριο θα έχει βελτιωθεί αφού αναμένονται τα εξής:

Η ανακοίνωση για οριστική έξοδο από το μνημόνιο το μήνα Δεκέμβριο του 2014.
Στήριξη του Αντώνη Σαμαρά από την ΕΕ (ήδη κάνει δηλώσεις φιλίας ο κ. Γιούνκερ)
Φορο ελαφρύνσεις
Μείωση των συντελεστών φορολόγησης.
Άνοιγμα μέσω του ΕΣΠΑ στην αγορά.
Ρύθμιση των δανείων από τις τράπεζες όπου θα χρηματοδοτηθούν μόνο υγιείς επιχειρήσεις.

Νομίζω ότι πάνω σε αυτές τις γραμμές κινήθηκαν οι δηλώσεις προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και που «φούντωσαν» όλα τα σενάρια….
Keywords
Τυχαία Θέματα