Σχέδιο δολοφονίας του κιμ γιονγκ εντόπισαν βορειοκορεάτες χάκερ!

Χάκερ από τη Βόρεια Κορέα ισχυρίζονται ότι έκλεψαν μεγάλο όγκο στρατιωτικών εγγράφων από τη Νότια Κορέα, καθώς και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χώρα προετοίμαζε τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο νοτιοκορεάτης νομοθέτης, Ρι Κεόλ-χι δήλωσε ότι περίπου 235 gigabytes στρατιωτικών εγγράφων έχουν κλαπεί από το Data Integrated Data

Center και ότι το 80% αυτών δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Τα κλεμμένα έγγραφα περιλαμβάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης τα οποία καταρτίστηκαν από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για την περίπτωση διεξαγωγής πολέμου. Σε αυτά υπάρχουν, μεταξύ άλλων, αναφορές σε ανώτερους διοικητές των συμμάχων, καθώς και σημαντικές πληροφορίες για ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Η κυβερνοεπίθεση έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2016. Τον Μάιο του 2017, η Νότια Κορέα είχε δηλώσει ότι μεγάλος όγκος δεδομένων της είχε κλαπεί ενώ είχε εκφράσει την υποψία της ότι η Βόρεια Κορέα κρύβεται πίσω από τη διαρροή.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/357242/shedio-dolofonias-tou-kim-giong-oun-edopisan-voreiokoreates-haker/#ixzz4v6gFOUEt
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα