Σαμαρας στη realnews: "ο τσιπρας βιαστηκε...να γερασει"

23:56 16/2/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Ο Αλέξης Τσίπρας... μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, κι ας είναι νέος. «Βιάστηκε να… γεράσει, αναφέρει... χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. O A. Σαμαράς: Δεσμεύτηκε για τον κατώτατο μισθό.“Βεβαίως και δεσμεύομαι.Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε». Για το «λάθος του ΔΝΤ» με το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, υποστηρίζει ότι το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.«Εμείς», σημειώνει, «τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλεις ,εκ των προτέρων, συνήθως τις καις…».Αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις , τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.Το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζει και εκφράζει την πίστη ότι το πρόγραμμα «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.Αυτό που πρέπει να σταματήσει, τονίζει είναι δημόσια σπατάλη και επαναλαμβάνει την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.
Για τις απεργίες και τις καταλήψεις:«Όταν όμως, κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανενά πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν, αλλά δεν θα τους αφήσουμε».Για το θέμα εξάλλου, της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, απαντά λέγοντας ότι«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».
Για τους αγρότες: Ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες το έκανε και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.«Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροίδεύω»!!! Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει τέλος ότι... ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας...έχει την απόλυτη στήριξη του ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δηλωνει ότι «όποτε χρειαστεί, θα γίνει». Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην Real News.... Σας ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα