Σαμαρας: η ερτ ηταν η πιο απαξιωμενη -δημιουργουμαι ταχυτατα νεα δημοσια τηλεοραση! 12-6-2013

17:38 8/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όνειρο ήταν και πάει. Μάλιστα το καλοκαίρι ζούμε πιο έντονα τα.. όνειρα. Ένα τέτοιο όνειρο ήταν και αυτό που συνδύασαν με την φαντασία τους, οι δυο γίγαντες της πολιτικής της...
συγκυβέρνησης. Μαζί με τους μυστικοσυμβούλους και συνεργάτες τους, κατ΄επιταγή συμφερόντων, έριξαν το «μαύρο» στην ΕΡΤ, για να γίνει μέσα σε 14 μήνες από χώρος δημιουργίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, σε λίμνη από «βούρκο» και «λασπόνερα».

Την
Δευτέρα 11 Ιουνίου συμπληρώνονται 14 μήνες από το βραδινό εκείνο «σοκ» που συγκλόνισε τους Έλληνες και τον απανταχού Ελληνισμό της γης! Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο χρόνο..εκείνες τις «μαύρες» μέρες!

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο μέγαρο Μουσικής την επομένη του «μαύρου» στις 12 Ιουνίου είχε πει για το κλείσιμο:

«Η ΕΡΤ ήταν το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης. Ήταν η πιο απαξιωμένη. Στη θέση της δημιουργείται ταχύτατα μια νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά όχι κρατική». Εδώ θα ήθελα να παραθέσω όλη την ομιλία του πρωθυπουργού που αφορά την ΕΡΤ.

Τι είχε πει, τι είχε υποσχεθεί, και πως αυτή η απόφαση έγινε εφιάλτης για την κυβέρνηση, και σήμερα αντι για νέο οργανισμό, έχουμε βούρκο και λασπόνερα στο ραδιομέγαρο, με έναν τελείως απαξιωμένο φορέα, απομονωμένο από τη διεθνή ραδιοτηλεοπτική κοινότητα. Διαβάστε τα όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Θερμή παράκληση να μην σας πιάσουν τα γέλια, μετά το διάβασμα!

Είπε λοιπόν ο Αντώνης Σαμαρά για την ΕΡΤ:

«Η Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί παντού αλλού.

Τόσα χρόνια ο κόσμος, ο απλός πολίτης, αναρωτιόταν συνεχώς:

- Κανείς δεν έχει την πολιτική βούληση να τα αλλάξει όλα αυτά;

-Κανείς δεν αντέχει ή δεν τολμά να τα αλλάξει όλα αυτά;

Και οι εκφραστές της κοινής γνώμης - δημοσιογράφοι και σχολιαστές πάσης φύσεως - το επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία. Όλο και συχνότερα το έλεγαν:

-Δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο πολιτική βούληση!

Ε λοιπόν, τώρα υπάρχει πολιτική βούληση!

Και το αποδείξαμε. Και θα το αποδεικνύουμε κάθε μέρα.

Η καλύτερη απόδειξη είναι αυτό που ανακοινώσαμε μόλις χθες!

Και που θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια:

Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης.

Κι αυτό τελείωσε χθες. Στη θέση της δημιουργείται ταχύτατα μια νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά όχι κρατική. Με λιγότερο προσωπικό, αλλά επάξια επιλεγμένο, με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Με ένα τεράστιο αρχείο στη διάθεσή της, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, αποτελεί μοναδική πηγή τεράστιου πλούτου. Που τόσα χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο και λεηλατείτο.

Με ικανότητα να προβάλλει την χώρα στο εξωτερικό, να ενημερώνει, να ψυχαγωγεί μέσα στην Ελλάδα. Και να κερδίζει τον Έλληνα! Όχι να σέρνεται σε τελείως περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης και ακροαματικότητας.

Αυτή τη νέα Ραδιοτηλεόραση έπρεπε να την έχει η Ελλάδα από χρόνια. Αλλά είχε την αμαρτωλή ΕΡΤ.

Αυτή τη νέα Ραδιοτηλεόραση θα την δώσουμε εμείς στους Έλληνες το ταχύτερο.

Δεν. «κλείνουμε» τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι. Δεν την κλείνουμε. Θέλουν να περάσει ότι την κλείνουμε. Δεν την κλείνουμε, λοιπόν.

Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια Ραδιοτηλεόραση!

Το λέω, γιατί την αλήθεια αυτή χθες προσπαθούσαν να την εμποδίσουν να ακουστεί. Φώναζαν για «κλείσιμο»! Δεν αναφέρονται ότι θα γίνει ένας νέος, υγιής Οργανισμός δημόσιας ενημέρωσης.

Γιατί, για τα προνόμιά τους φωνάζουν.

Όχι για τα δικαιώματα του λαού.

Και βέβαια, όταν έκλεισαν άλλες χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και βρέθηκαν εκατοντάδες άνεργοι, χιλιάδες άνεργοι, τα τελευταία τρία χρόνια, τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρξε!

Έκλεισαν για παράδειγμα ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες. Καμία αντίδραση.

Υπήρξαν και μαζικές απολύσεις από κομματικά κανάλια. Καμία αντίδραση.

Και τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ - αληθινό σύμβολο προνομίων και αδιαφάνειας - για να πάρει τη θέση της μια νέα Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, ξεσπά όλη η υποκρισία ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ως εδώ. Και που δεν δέχεται να θυσιάσει τα προνόμιά του, για να σηκωθεί ξανά ο τόπος στα πόδια του.

Δεν έχουμε τίποτε απολύτως με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι, άλλωστε, θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο. Και που αρκετοί θα επαναπροσληφθούν με απόλυτη διαφάνεια στο νέο οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. Αναφέρομαι στα κυκλώματα που αποσπούσαν σκανδαλώδη προνόμια, που απομυζούσαν την ΕΡΤ. Και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους. Εγώ πιστεύω ότι θα τα χάσουν.

Μιλάω ακόμα και για τους δύο χιλιάδες περίπου που θα προσλάβει το Δημόσιο εκεί που έχει πραγματικές ανάγκες - στα νοσοκομεία και στα ΚΕΠ για παράδειγμα - στη θέση των υπεράριθμων που θα φύγουν από την ΕΡΤ.

Να σας θυμίσω ακόμα, ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να εξυγιανθεί η ΕΡΤ με τον «ήπιο», ας πούμε, τρόπο. Όλες απέτυχαν! Και ξέρετε γιατί;

Γιατί ήταν τόσο θεσμικά κατοχυρωμένα τα προνόμια και η αδιαφάνεια, που κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Προτάσεις, προσπάθειες υπήρξαν πολλές. Αλλά όλα είχαν καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα: μηδέν εις το πηλίκον!

Κι ο κόσμος έβλεπε, κούναγε το κεφάλι του και μονολογούσε:

-Άντε πάλι μια από τα ίδια.

Αυτά που σας λέω σήμερα, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να τα ακούσει. Δεν ξέρω τώρα αν μας έχουν συνδέσει στην τηλεόραση. Η συντεχνία έχει επιβάλει σιωπή στα media.

Μαθημένοι βέβαια είμαστε. Τους τελευταίους μήνες-και το λέω γιατί έχουμε κοντή μνήμη δυστυχώς οι Έλληνες- τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που να έλθει σημαντικός ξένος ηγέτης στην Ελλάδα, για να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας, τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δεν υπήρξε περίπτωση κι εμείς να κάνουμε σημαντική επίσκεψη σε ξένη χώρα, για να βρούμε κάποια στήριξη, που να μην πέσει πάνω τυχαία σε. «απεργία» της ΕΡΤ!

Απεργούσαν κάθε φορά που γινόταν κάτι σημαντικό και αισιόδοξο.

Αυτή την «ενημέρωση» προσέφεραν.

Εμείς θα αποκαταστήσουμε αληθινά δημόσια ενημέρωση. Με την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση -ελπίζω- που θα υπάρξει ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ. Ήδη έχουμε καταθέσει μια σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή.

Αυτό που είδατε τις μέρες αυτές είναι -κατά την άποψή μου- οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων. Που καταρρέει. Και που θα έπρεπε να έχει παραμεριστεί από χρόνια.

Και ενώ το καθεστώς των προνομίων καταρρέει, αναδεικνύεται εδώ απόψε η Ελλάδα της δημιουργίας. Η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Η Ελλάδα που εκπροσωπείτε εσείς. Και που σήμερα βραβεύουμε!»

Τι έγιναν από όλα όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, για την ΕΡΤ, και τι γίνεται σήμερα στο ραδιομέγαρο 14 μήνες μετά; Μια λίμνη με βούρκο και λασπόνερα, που συνέχεια γεννάει μικρόβια, που κατατρώγουν τα σπλάχνα της ΕΡΤ, διότι:

-Τρεις υφυπουργοί και οι κυβέρνηση συνέβαλλαν στη διαλυσή της, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
-Ένα εποπτικό συμβούλιο ανύπαρκτο, που φεύγει χωρίς προσφορά.
-Ένα διοικητικό συμβούλιο, που αποπέμφθηκε και ήρθε ένα άλλο που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν παραμείνει η φύγει αφού τέλος Σεπτέμβρη τελειώνει η θητεία του.
-Πρόσωπα της αμαρτωλής ΕΡΤ, Λουριδάς, Δημητρακάκος, Κουπελίδης, Θωμόπουλος, Κοντιζάς και άλλοι, ανέλαβαν να οργανώσουν το νέο φορέα και να συντάξουν προκηρύξεις «μπουγαδοκόφινο».
-Ο φορέας να λοιδορείται σε διεθνή «φόρα» και να είναι εκτός EBU.
-Να έχουν οριστεί γενικοί, διευθυντές, χωρίς αντικείμενο και προσωπικό.
-Οι προσλήψεις να είναι όλες στον αέρα, ενστάσεις και δικαστήρια να έχουν τον πρώτο λόγο,
-Δεν αναρτήθηκε ποτέ κανένας τελικός πίνακας μετά τις ενστάσεις, ενώ αντίθετα δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα, που απαξίωναν πολλούς ενδιαφερόμενους.
-Δεν ανακοινώθηκε ποτέ καμία επιτροπή αξιολόγησης η συνεντεύξεων για το αδιάβλητο της επιλογής.
-Έδωσαν παράνομα 850 μόρια σε καλλιτεχνικές ειδικότητες ως αποφοιτήσαντες από ΤΕΙ, διαφόρων ιδιωτικών σχολών, ενώ δεν αναγνωρίζονται, γι΄αυτό και οι αποζημιώσεις που έλαβαν τις πήραν ως δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λυκείου. Πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη.
-Ο ενημερωτικός τομέας έχει μείνει στα χέρια, όπως και όλες οι υπηρεσίες ανθρώπων της «αμαρτωλής». Οι ειδήσεις ελέγχονται από Βασίλη Θωμόπουλο, Αλέξανδρο Λαχανά, Σωτήρη Μαριορή, Σπύρο Στύλο. Ο τελευταίος έχει αναλάβει το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μουσικής. Είναι φίλοι από παλιά στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Ο Βασίλης έχει και πλεονέκτημα. Είναι κουμπάρος του Πρωτόπαπα. Δεν είναι κακό, απλά το αναφέρω. Μαζί τους η Κική Αγγελοπούλου.
-Πρόγραμμα ψυχαγωγίας δεν έχει ο «μαιμουδοφορέας» ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Αυτό που βγαίνει και έρχεται στα σπίτια μας, πηγές αναφέρουν ότι και αυτό είναι έργο ανθρώπων της «αμαρτωλής», που ήδη έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο, για να συνεχίσουν στη «ΝΕΡΙΤ», με πτυχία ιχθυοκαλλιέργειας και τυροκόμου.
-Η κυβέρνηση πέρα από την κατακραυγή χρεώθηκε από το κλείσιμο με περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ.
-Έστειλε στα σπίτια τους 2500 ανθρώπους που έκτισαν την ΕΡΤ, με ότι καλύτερο τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό διέθετε.
-Διαλύθηκαν όλα σχεδόν τα κέντρα εκπομπής ανά τη χώρα η λεηλάτησαν την περιουσία της.
-Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, έγινε μια υποβαθμισμένη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους και κυβερνητικό έλεγχο.
-Το κλείσιμο και ο νέος φορέας, έγινε εφιάλτης και γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου δεν θέλει ούτε να ακούσει, όχι να κάνει παρέμβαση στην «πατάτα» που το ίδιο έβαλε στη φωτιά, και το κάρο τραβάει την ανηφόρα. Μόνο που εδώ τη θέση του έχει πάρει ο «Σίσυφος».

Τέλος πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Θεσσαλονικείς περιμένουν τον πρωθυπουργό στη συμπροτεύουσα για να δώσει εξηγήσεις, για τα όσα υποσχέθηκε και δεν έγιναν. Θα είναι μια θερμή ολιγόωρη παραμονή, όπως και πέρυσι.

Το βέβαιο είναι, ότι όποια μελλοντική κυβέρνηση προκύψει στο σύντομο μέλλον θα αποκαταστήσει, την αξιοπρέπεια και τιμή της ΕΡΤ, έτσι όπως της αξίζει μαζί με το προσωπικό και τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ με το λογότυπο της και την ιστορία της.

Αυτά τα παιδιά, οι μαχητές της ERTopen κρατάνε αναμμένη τη φλόγα της επαναλειτουργίας, μέσα από τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την ΕΡΤ3. Κουράγιο αγωνιστές της ελεύθερης ραδιοτηλεοπτικής φωνής!
Keywords
σαμαρας, ΕΡΤ, τηλεοραση, jurassic park, καλοκαιρι, ιουνίου, σοκ, εβεα, νέα, ελλαδα, ΑΣΕΠ, προβάλλει, κεπ, media, μνήμη, απεργια, μμε, βουλη, προσφορες, ebu, τει, ειδήσεις, ΠΑΣΟΚ, ερτ3, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδες, απεργια οπαπ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, η ημέρα της γης, φωτια, απεργια 26 σεπτεμβριου, τελος του κοσμου, νεος παπας, τομας πρωτοπαπας, ξανα, μνήμη, ερτ3, ηγετης, θητεια, κεπ, μμε, ονειρα, ονειρο, προγραμμα, τηλεοραση, φλογα, αξιζει, αξιοπρεπεια, απλα, τει, βγαινει, γινει, γινεται, γιγαντες, γορδιος δεσμος, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δεινοσαυροι, δευτεροβαθμια, δευτερα, δημοσιο, δυστυχως, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, επρεπε, ερχεται, εφιαλτης, υγιης, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, θωμοπουλος, ομιλια, κυβερνηση, κικη, λογο, μαξιμου, μεγαρο μουσικης, μηνες, μια απο τα ιδια, μηδεν, μορια, νεολαια, νοσοκομεια, προβάλλει, ξερετε, παιδια, πηγη, προσληψεις, συνεχεια, σιωπη, σπιτια, στυλο, τιμη, τρια, υφυπουργοι, φαντασια, φορα, ανηφορα, δικαιωματα, ebu, ελληνικα, φιλοι, γελια, χωρα, ιουνίου, jurassic park, ξενος, media, μεινει, πηγες, πληροφοριες, ποδια, χερια
Τυχαία Θέματα