Σαλος στις ηπα με 400 γυμνες φωτογραφιες μαθητων να κυκοφορουν στο διαδικτυο...

15:30 8/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Σάλο έχει προκαλέσει στην Αμερική σκάνδαλο με δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών ανήλικων...
μαθητών σε σχολείο πόλης του Κολοράντο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, εκατό μαθητές γυμνασίου στο Κάνον Σίτι του Κολοράντο φωτογραφήθηκαν γυμνοί και οι 300 έως 400 επίμαχες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως μέσω sexting, με την υπόθεση να αποτελεί ήδη αντικείμενο ποινικής έρευνας.

Σύμφωνα με τους New York Times, μερικοί από τους εφήβους δεν ήταν πάνω από 12 ή 13 ετών ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι μαθητές με την παραβατική συμπεριφορά, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ποδοσφαιρική ομάδας του γυμνασίου του Κάνον Σίτι θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις.

Οι αρχές στο Κάνον Σίτι, περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντένβερ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι έπειτα από πληροφορίες, αποκαλύφθηκαν γυμνές, ημίγυμνες και με σεξουαλικά υπονοούμενα φωτογραφίες στο σχολείο του Κάνον Σίτι, όπου φοιτούν 1.100 μαθητές.

Ο σερίφης Πολ Σουλτς δήλωσε ότι ερευνητές κατάσχεσαν ένα κινητό που περιείχε "αρκετές εκατοντάδες" ακατάλληλες φωτογραφίες από έναν μαθητή του σχολείου. "Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε αυτό και θα ερευνήσουμε εάν υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου", υπογράμμισε και επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ τη μικρή πόλη του Κάνον Σίτι.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εφαρμογές όπως το Phone Vault για να κρύψουν τις φωτογραφίες αυτές από τους γονείς τους ή από τη διοίκηση του σχολείου. Σε ένα τηλέφωνο, το εικονίδιο της εφαρμογής μοιάζει με ψηφιακό υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν χρηματοκιβώτιο: όταν ο χρήστης εισάγει κωδικό εισόδου, αποκτά πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα