Ρυθμισεις (τελευταιας ευκαιριας και παγια)

17:53 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ
Αγαπητό Fimotro,
Με τη Ρύθμιση Τελευταίας Ευκαιρίας έχει ορισθεί ότι αυτή χάνεται αν δεν είσαι ενήμερος στις νέες οφειλές, αφήσεις δηλαδή να γίνει έστω και μία δόση ληξιπρόθεσμη. Με άλλα λόγια σου αναγνωρίζουν ότι δεν είχες να πληρώσεις...
τις προηγούμενες, αλλά δεν σου αναγνωρίζουν ότι δεν έχεις να πληρώσεις τις νέες…..
Στον εγκέφαλο που τα όρισε αυτά, πρέπει να του απονεμηθούν τα όσκαρς της αφέλειας, του θράσους, της κακίας, της κακεντρέχειας, της εκδίκησης και της γερμανικής υποδούλωσης. Αλλά καλά ο συντάκτης της ρύθμισης, εκείνοι όμως που την
ενέκριναν δεν ζούνε στη Ελλάδα; Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η τελευταίας ευκαιρίας ρύθμιση θα κάψει πολύ κόσμο;
Δυστυχώς το ξέρουν αλλά είναι υποταγμένοι στο Βερολίνο και στη θεωρία του δόγματος του σόκ. Όπως ήξεραν ότι δεν θα αυξάνονταν τα έσοδα από τον φόρο στο πετρέλαιο και όπως ήσαν βέβαιοι ότι δεν θα αυξάνονταν τα έσοδα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Και στις δυό περιπτώσεις τα έσοδα μειώθηκαν, αφενός μεν από τον περιορισμό της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, αφετέρου από την κατάθεση των πινακίδων.
Μοναδικός στόχος τους ήτανε και είναι, να ισοπεδώσουν το ηθικό μας για να μην έχουμε κουράγιο να σηκώσουμε κεφάλι και να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά. Σκοπός της παρέμβασής μου δεν είναι να αναφερθώ στη δυστυχία, στην εξαθλίωση και στην κατοχή που βιώνουμε (άλλωστε τα ξέρουν όλοι), αλλά να καταθέτω μία πρόταση, που πιστεύω ότι θα ανακουφίσει αυτούς που έκαναν τη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας.
Και είναι η εξής : Να επιτραπεί σε αυτούς να έχουν εστω και μία μόνο ληξιπρόθεσμη δόση των νέων οφειλών τους, χωρίς να χάνεται η ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας. Ετσι θα δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίσει το σύνολο των νέων οφειλών του με τη πάγια ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων, χωρίς να χάσει την ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας.
Με τον τρόπο αυτόν και το κράτος θα μπορεί να ελπίζει στην είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών, αλλά και ο πολίτης θα διευκολυνθεί να εξοφλήσει τις οφειλές του πριν του πάρουν το σπίτι του. Θα την ακούσει όμως κανείς από τους υποτελείς που βρίσκονται στη Κυβέρνηση ; Πολύ αμφιβάλλω. Θα την ακούσουν μεν αλλά θα την κάνουν ….
Γαργάρα δε. Εύχομαι όμως το αντίθετο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Keywords
Τυχαία Θέματα