Ρωσικα σχεδια για στρατιωτικες βασεις διεθνως...

17:19 27/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, η Μόσχα θα επεκτείνει τη μόνιμη στρατιωτική της παρουσία πέρα από τα σύνορά της...
εγκαθιστώντας στρατιωτικές βάσεις σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, οι Σεϋχέλλες, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και άλλες.

Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό οι διαπραγματεύσεις για εγκατάσταση των Ρωσικών στρατιωτικών βάσεων βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά δεν αφορούν μόνο σε αυτές αλλά και σε επισκέψεις σε λιμάνια των χωρών αυτών με ευνοϊκούς όρους, καθώς και το άνοιγμα σταθμών
ανεφοδιασμού για ρωσικά βομβαρδιστικά που βρίσκονται σε περιπολία.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία διαθέτει μόνο μία ναυτική βάση στη Συρία από την περίοδο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης η τύχη της οποίας όμως είναι αμφίβολη εξαιτίας του εμφυλίου που κλυδωνίζει τη χώρα. Το 2002 η Μόσχα αναγκάστηκε να κλείσει δύο ναυτικές της βάσεις στο Βιετνάμ και στην Κούβα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Πάντως ήδη από το 2000 η χώρα άρχισε να ανανεώνει την αεροπορική και τη ναυτική της δύναμη προκειμένου να βελτιώσει και να ενισχύσει τη διεθνή εικόνα της, αλλά και να προασπίσει τα συμφέροντά της παγκοσμίως.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα